چگونگی نظارت سازمان غذا و دارو بر محصولات غذایی تراریخته
آرایش عروس: مدیر کل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با اشاره به نظارت مستمر بر محصولات غذایی مشمول تراریختگی، در عین حال بر اهمیت برچسب گذاری مناسب این محصولات تاکید نمود.
به گزارش آرایش عروس به نقل از ایسنا، دکتر بهفر ضمن اشاره به این که نظارت بر محصولات غذایی تراریخته در دستور کار این سازمان قرار دارد، بیان نمود: کلیه دانه های روغنی سویا، ذرت، کلزا و پنبه دانه از مبادی ورودی توسط کارشناسان معاونت های غذا و دارو نمونه برداری شده و به لابراتوار مرجع کنترل غذا و دارو ارسال می شوند.
وی ادامه داد: در صورت تأیید و راستی آزمایی رخدادهای تراریختگی، مجوز ورود این محصولات صادر می شود.
او همینطور از پایش سالانه برچسب محصولات تراریخته در چارچوب برنامه عملیاتی پایش فراورده ها در سطح عرضه (PMS) اطلاع داد و اظهار داشت: این پایش توسط معاونت های غذا و داروی دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور صورت می گیرد. در این روند، محصولات تراریخته فاقد برچسب نمونه برداری و به لابراتوار های معتبر ارسال می شوند.
مدیر کل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با تاکید بر الزامی بودن درج عبارت «تراریخته» بر روی برچسب این محصولات، خاطرنشان کرد: در صورت تأیید تراریختگی و عدم درج این عبارت بر روی برچسب، معاونت های غذا و داروی ناظر طبق ضوابط و مقررات جاری با متخلفین برخورد خواهند کرد.
بنابر اعلام سازمان غذا و دارو، بهفر در ادامه به محدودیت های تولید دانه های روغنی تراریخته در کشور اشاره نمود و اضافه کرد: باآنکه ایران به تولید دانه های تراریخته کمتر روی آورده، اما واردات این محصولات به کشور ادامه دارد.
او در آخر تصریح کرد: سازمان غذا و دارو به صورت مستمر بر محصولات غذایی نظارت می کند و در صورت مشاهده تخلف در برچسب گذاری و عرضه، این موارد به نهادهای قضایی معرفی خواهند شد. این اظهارات نشان دهنده عزم جدی سازمان غذا و دارو در جهت افزایش شفافیت و سلامت مصرف محصولات غذایی در کشور است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب