مواد مغذی موجود در غذا را چگونه حفظ کنیم؟

مواد مغذی موجود در غذا را چگونه حفظ کنیم؟ آرایش عروس: موادغذایی مختلف سرشار از درشت مغذی و ریز مغذی ها هستند که نحوه پخت آنها، در حفظ یا از بین بردن آنها اثرگذار می باشد.


به گزارش آرایش عروس به نقل از ایسنا، موادغذایی اولیه قبل از پخت غذا تا هنگامی که غذای خوش طعم و بو روی سفره بیاید، تغییرات زیادی در آنها پدیدار می شود.
عملیاتی که قبل از پختن، روی ماده غذایی به انجام می رسد، مدت زمان پختن غذا، مقدار مایع مورد استفاده برای پختن غذا و مدت زمانی که غذا را داغ نگه می دارید یا در هوای آزاد می گذارید تا مصرف شود، چهار عاملی هستند که نقش مهمی در پایین آوردن مواد مغذی موثر دارند. به جهت اینکه غذاها مواد مغذی خودرا حفظ کنند، باید این چهار عامل کنترل شوند.
اغلب روش های پخت غذا، سبب کاهش ویتامین C در ماده غذایی می شوند و همین طور طعم و رنگ و مزه ماده غذایی را تغییر می دهند که ناشی از واکنش های شیمیایی است که درون ماده غذایی رخ می دهد. به عنوان یک قانون کلی هر چه در تهیه غذا، آب، زمان و روغن کمتری استفاده شود، مواد مغذی کمتری از بین خواهد رفت.

آب پز کردن
بطور معمول افرادی که رژیم غذایی دارند، از روش آب پز برای پختن مواد غذایی استفاده می کنند؛ چون در آن خبری از روغن نیست. در این تکنیک قسمت عمده ماده غذایی وارد آب می شود و از رسیدن به بدن بازمی ماند. مزیت جوشاندن مواد غذایی آنست که آب دارای گرمای ویژه بالایی است و محیط مناسبی برای انتقال حرارت به مواد غذایی است. در عین حال، جوشاندن روش آسانی برای آشپزی است. هرچه در آب پز کردن مواد غذایی از آب بیشتری استفاده گردد و زمان جوشاندن افزایش یابد، کاهش عناصر معدنی و ویتامین های محلول در آب مواد غذایی بیشتر است.
اگر مقرر است سبزی ها، سیب زمینی و... را به روش آب پز پخت تا جایی که امکان دارد آنها را کمتر خرد کرد، حتی بهتر است بصورت درسته پخته شوند؛ چونکه با این کار مواد ویتامینی و املاح معدنی کمتری از آنها جدا شده و از دست می رود.

استفاده از مایکروویو
مایکروویو در زندگی کارمندی و کمبود وقت، یک معجزه در آشپزی سریع است. مایکروویو، کمترین زمان ممکن برای پخت غذا را در اختیارتان می گذارد.

بخارپز کردن
بخارپز کردن، سالم ترین روش پختن غذا است؛ چونکه از دست رفتن مواد مغذی به حداقل میزان ممکن تقلیل می یابد. در این تکنیک، مواد غذایی بوسیله بخار آب، آماده خوردن می شوند. در این تکنیک چون زمان پخت طولانی است، مقدار ویتامین C که بوسیله حرارت تجزیه می شود، زیاد است.
دیگ زودپز یکی از وسایل آشپزخانه است که به شما این امکان را می دهد که موادغذایی را بخارپز کنید. در دیگ زودپز با بهره گیری از بخار تحت فشار زیاد، سرعت پخت بیشتر می شود. به خاطر داشته باشید بعد از آنکه دیگ زودپز به حرارت مناسب خود برسد، نیاز به حرارت دادن زیاد نیست و حرارت ملایم هم می تواند دمای داخل آنرا بطور ثابت بالا نگه دارد.
بخارپز کردن برای پخت گوشت قرمز، مرغ، ماهی و سایر گوشت ها مناسب می باشد.

سرخ کردن
این تکنیک به سبب استفاده از چربی و روغن زیاد، خطر چاقی و اضافه وزن را بیشتر می کند. سرخ کردن یکی از روش های پخت سریع غذا است. زمانی که چربی ها حرارت می بینند، در آنها عوامل سرطان زا پدید می آید و با مواد غذایی آمیخته می شود. در تفت دادن داخل ماهی تابه، شما مواد غذایی را با روغن زیاد به مدت کوتاه و حرارت بالا سرخ می کنید. در سرخ کردن معمولی مواد غذایی درون روغن حرارت داده می شوند و بدتر از تمامی سرخ کردن عمیق است که مواد غذایی بطور کامل درون روغن غوطه ور می شوند. در این تکنیک حرارت بالای روغن سبب از میان رفتن برخی مواد غذایی و افزایش انرژی زایی غذا در حجم کم می شود.
از آنجا که روغن کمتری برای سرخ کردن مواد غذایی در ظروف تفلون استفاده می شود، برای سرخ کردن غذا مناسب هستند. هر چه روغن کمتری برای سرخ کردن ماده غذایی استفاده کنید، مواد مغذی آن کمتر از بین خواهد رفت.

آرام پز کردن
بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه و جامعه وزارت بهداشت، پختن مواد غذایی در آب داغ که حرارت آن پایین تر از نقطه جوش است را روش «آرام پختن» می گویند. تغییراتی که در غذا حین آرام پختن رخ می دهد مانند جوشاندن است ولی با سرعت کمتری رخ می دهند. در این تکنیک از حرارت پایین تری استفاده می کنید و غذا قابل هضم ترین شکل خودرا خواهد داشت. همین طور غذاهای پروتئینی تردتر خواهند شد. چون کاهش ارزش تغذیه ای مواد غذایی در این تکنیک خیلی کم می شود، این تکنیک برای پختن ماهی مناسب می باشد.




منبع:

1403/08/03
09:33:19
5.0 / 5
84
تگهای خبر: اضافه وزن , بدن , بهداشت , جامعه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۲
آرایش عروس
aroosmakeup.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آرایش عروس محفوظ است

آرایش عروس

آرایشگاه عروس