نکاتی درباره ی رفع سوءتغذیه در بیماران مبتلا به سل

نکاتی درباره ی رفع سوءتغذیه در بیماران مبتلا به سل آرایش عروس: بیماری سل اشتها را کاهش و مصرف انرژی را می افزاید و همین موضوع باعث لاغری می شود. در صورتیکه باید توجه کرد افراد کم وزن در معرض مبتلاشدن به سل فعال می باشند.



به گزارش آرایش عروس به نقل از ایسنا، سل یک بیماری عفونی واگیردار است که در اثر باکتری مایکوباکتریوم توبرکلوزیس ایجاد می شود. سل می تواند تقریباً تمام اعضای بدن را مبتلا سازد، اما شایع ترین شکل بیماری سل ریوی است و راه انتقال عفونت تقریباً همیشه از راه تنفس است. در صورتیکه بیماری سل پارانشیم ریه را درگیر کرده باشد به آن سل ریوی اطلاق شده و ابتلای سایر اعضای بدن به غیر از ریه ها، سل خارج ریوی اطلاق می شود.

علایم عمده این بیماری عبارتند از سرفه مداوم، تب، کاهش وزن، کم اشتهایی، عرق شبانه، خستگی وضعف بدن، تنگی نفس و درد قفسه سینه.
سوءتغذیه و سل
سوءتغذیه نوعی اختلال تغذیه ای است که به سبب مصرف ناکافی یا بیش از حد یک یا چند ماده غذایی بروز می کند. سوءتغذیه اصطلاحی است برای توصیف طیف وسیعی از تظاهرات بالینی از خفیف تا شدید که به سبب عدم تعادل انرژی و پروتئین دریافتی در تامین نیازهای تغذیه ای بدن ایجاد می شود. بیماری سل اشتها را کاهش و مصرف انرژی را بیشتر می کند و موجب لاغری می شود و افراد کم وزن هم در معرض مبتلاشدن به سل فعال قرار دارند. وضعیت تغذیه ای ضعیف می تواند پیشرفت بیماری را از عفونت سل به بیماری سل فعال تسریع کند. همین طور از دست دادن پروتئین در بیماران مبتلا به سل می تواند موجب سوء جذب مواد مغذی شود.

عوامل مختلفی در سل موجب لاغری می شوند؛ علائمی مانند اشتهای ضعیف، افزایش مصرف انرژی بدنبال عفونت، تغییر متابولیسم پروتئین، کمبود مواد ریز مغذی (رتینول، ویتامین C و E، روی، آهن و سلنیوم)، کم خونی و...
مدیریت تغذیه بیماران مبتلا به سل
بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، بیشتر بیماران مبتلا به سل در زمان تشخیص بیماری، بطور قابل توجهی کم وزن هستند. کاهش وزن در بیماران مبتلا به سل در خیلی از مطالعات ثابت شده و حتی توده چربی بدن در این بیماران تا ۴۵ درصد کم شده است. هدف از مدیریت تغذیه ای در بیماران مبتلا به سل، بازیابی وزن و رسیدن به وزن قابل قبول و بازگرداندن توده عضلانی تحلیل رفته است.
مدیریت سوءتغذیه در بزرگسالان مبتلا به سل
- اگر بیمار با مشکلات دیگری نظیر خونریزی همراه باشد، باید با مصرف تخم مرغ، جگر و سایر منابع غنی از آهن، آهن دریافتی در برنامه غذایی را افزایش دهد.

- سل اثر معکوس روی متابولیسم ویتامین A دارد؛ بطوریکه تبدیل بتاکاروتن به ویتامین A در کبد به مقدار کافی صورت نمی گیرد. بدین سبب استفاده از منابع غنی از این ویتامین شامل جگر، تخم مرغ، کره و... لازم است.

- باتوجه به کمبود ویتامین C در این بیماری، استفاده از منابع غنی از این ویتامین مانند مرکبات، فلفل دلمه و گوجه فرنگی اهمیت دارد.

- باتوجه به استفاده از آنتی بیوتیک ها و همچون ایزونیازیدها در مبتلایان به سل، باید اطمینان حاصل شود که رژیم غذایی حاوی مقادیر کافی ویتامین های گروه B به ویژه B۶ است.

- حداقل یک سوم پروتئین مصرفی روزانه از منابع حیوانی باشد. همین طور از حبوبات به عنوان یکی از منابع خوب حاوی اسید آمینه لیزین و تکمیل کننده اسیدهای آمینه غلات به شکل غذاهای ترکیبی (عدس پلو، ماش پلو، انواع آش و... ) حتما استفاده گردد.

- از منابع غذایی حاوی ویتامین D جهت تقویت سیستم ایمنی مانند ماهی های چرب، لبنیات و زرده تخم مرغ در برنامه روزانه استفاده گردد.

- منابع غذایی حاوی سلنیوم مانند تخم مرغ، انواع مغزها (گردو، بادام، فندق، پسته)، انواع گوشت (قرمز، ماهی، مرغ) موجب کاهش استرس اکسیداتیو، کاهش التهاب و تقویت سیستم ایمنی بدن می شود.




منبع:

1402/02/08
16:05:05
5.0 / 5
410
تگهای خبر: استرس , باكتری , بدن , بهداشت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵
آرایش عروس
aroosmakeup.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آرایش عروس محفوظ است

آرایش عروس

آرایشگاه عروس