جلوگیری از بیماری های قلبی عروقی با تغذیه مناسب
به گزارش آرایش عروس، رئیس گروه تغذیه و دارویی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ضمن اشاره به نقش تغذیه در جلوگیری از بیماری های غیرواگیر، اظهار داشت: یکی از شایع ترین دلایل مرگ و میر در دنیا و همینطور کشور ما بیماری قلبی عروقی است.
به گزارش آرایش عروس به نقل از ایسنا، فرشته فزونی نقش تغذیه را در جلوگیری از بیماری های غیرواگیر همچون بیماری های قلبی عروقی بسیار مهم عنوان نمود.
وی الگوی غذایی نامناسب همچون مصرف زیاد قند، نمک و چربی ها، مصرف کم میوه، سبزی، حبوبات و مصرف بی رویه فست فودها و تحرک بدنی کم را مهم ترین دلایل مبتلا شدن به بیماری های غیرواگیر همچون بیماری های قلبی برشمرد.
رئیس گروه تغذیه و دارویی معاونت بهداشت، اضافه کرد: توجه به نشانگرهای رنگی تغذیه ای محصولات غذایی برای انتخاب محصولات مناسب تر کمک می نماید. ازاین رو همه افراد هنگام خرید باید به برچسب محصولات غذایی که با سه رنگ سبز، نارنجی و یا قرمز مشخص شدند دقت کنند.
او با تاکید برانتخاب آگاهانه مواد غذایی، اظهار داشت: برچسب محصولات حاوی مقادیر زیاد قند، نمک، چربی، اسید چرب ترانس و انرژی با رنگ قرمز مشخص شدند که باید مصرف این مواد غذایی محدود شود.
رئیس گروه تغذیه معاونت بهداشت ضمن اشاره به مصرف زیاد نمک در کشورو نقش آن بعنوان یکی از عوامل تأثیر گذار در پرفشاری خون و عوارض قلبی عروقی، اظهار داشت: طبق سفارش سازمان بهداشت جهانی، حداکثر مقدار مصرف روزانه نمک در افراد زیر ۵۰ سال پنج گرم (یک قاشق چایخوری) و در افراد بالای ۵۰ سال و بیماران قلبی وعروقی و کودکان روزانه کمتر از ۳ گرم است.
به قول وی این میزان نمک شامل نمک های پنهان در غذا مانند نان، پنیر، رب گوجه فرنگی و... هم می شود که باید مورد توجه قرار گیرد.
فزونی تصریح کرد: اگر مقدار نمک افزوده شده به غذا به تدریج کاهش پیدا کند در مدت چند هفته ذائقه افراد به غذای کم نمک عادت می کند.
رئیس گروه تغذیه و دارویی معاونت بهداشت به والدین سفارش کرد از غذاهای تهیه شده در منزل و تنقلات سالم شامل میوه، آجیل خام و بدون نمک، ساندویچ های خانگی بعنوان میان وعده کودکان و نوجوانان استفاده نمایند و فرزندان خویش را از کودکی به مصرف غذای کم نمک عادت دهند.
وی مصرف روزانه حداقل پنج واحد سبزی و میوه را یک فاکتور پیشگیری کننده از فشارخون بالا و بیماری های قلبی و عروقی عنوان نمود.
فزونی از سبزی ها و میوه های تازه، غلات کامل (پوست نگرفته )، حبوبات و مغزها بعنوان منابع فیبر نام برد و تصریح کرد مصرف روزانه غذاهای حاوی فیبر درکاهش چربی و قند خون و تنظیم فشارخون نقش مهمی دارند و خطر مبتلا شدن به بیماری های قلبی عروقی را می کاهد.
بنابر اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی وی پیشنهاد کرد برای افزایش ارزش غذایی برنج آنرا به صورت مخلوط با سبزی و حبوبات مصرف کنید.
در این حوزه بیشتر بخوانید:
سهم ۴۰ درصدی بیماری های قلبی در مرگ های سالانه/ غربالگری مجانی ۳ بیماری در رابطه با قلب رئیس گروه تغذیه و دارویی معاونت بهداشت در ادامه سخنان خود به بیان راهکارهایی برای کاهش مصرف نمک، قند و غذاهای چرب بعنوان عوامل اثرگذار بر سلامت بدن بخصوص سلامت قلب و عروق پرداخت که به شرح زیر است:
ـ سرسفره به غذا نمک نزنید و نمکدان را از سفره و میز غذا حذف کنید.
ـ به میوه ها و سبزی های خام ( گوجه سبز، خیار، گوجه فرنگی و....) نمک نپاشید.
ـ مواد غذایی نمک سود و دودی شده، انواع شور و ترشی، دسرها، سس های سالاد آماده، سویا سس، زیتون و خردل و سوپ های آماده و تنقلات شور مانند چیپس سیب زمینی، چوب شور، چیپس ذرت، کراکر، آجیل، مغزهای شور از منابع عمده سدیم هستند، مصرف آنها را محدود کنید.
ـ برچسب های تغذیه ای را مطالعه کرده و غذاهایی را که مقدار سدیم کمتری دارند انتخاب کنید.
ـ از ادویه هایی استفاده کنید که در تهیه آنها از نمک استفاده نشده است.
ـ مصرف گوشت های فرآوری شده مثل سوسیس و کالباس که حاوی نمک زیادی است را به حداقل برسانید.
ـ غذاهای کنسروی حاوی نمک زیادی هستند، مصرف آنها را کاهش دهید.
ـ به جای تنقلات شور به فرزندان خود، میوه و آجیل خام بدهید.
ـ به جای نمک از چاشنی هایی مانند سبزی های معطر تازه یا خشک مانند نعناع، مرزه، ترخون، ریحان و... یا سیر، لیموترش تازه و آب نارنج برای بهبود طعم غذا و کاهش مصرف نمک استفاده کنید.
ـ نمک مصرفی را از نوع تصفیه شده یددار انتخاب کنید و به یاد داشته باشید که نمک تصفیه شده یددار هم به اندازه سایر نمک ها باعث افزایش فشار خون می شود.
ـ مصرف غذاهای پرچرب را کاهش دهید.
ـ به جای سرخ کردن غذا از روش های دیگر پخت مانند بخارپز، آب پز و تنوری استفاده کنید.
ـ از حرارت دادن زیاد روغن و غوطه وری ماده غذایی در مقدار زیاد روغن خودداری کنید.
ـ قبل از پختن گوشت چربی های قابل رویت آنرا جدا کنید.
ـ مصرف ماهی را در برنامه غذایی هفتگی بگنجانید.
ـ از مصرف لبنیات پرچرب، شیرینی خامه ای، روغن حیوانی، روغن نباتی جامد، فست فود پرهیز کنید.
_ مصرف چربی های اشباع و ترانس را کاهش دهید.
ـ برای کاهش دریافت اسید چرب ترانس (اسید های چرب مضری که به علت جامد بودن در دمای محیط و بدن خطراتی چون گرفتگی رگ ها و امراض قلبی را ایجاد می کند) از مصرف روغن نباتی جامد، غذاهای سرخ کرده و فست فود اجتناب کنید.
ـ از روغن های غیراشباع مانند کانولا، زیتون و کنجد و... به میزان مناسب و نه خیلی زیاد استفاده کنید.
* چند پیشنهاد برای کاهش مصرف مواد قندی
ـ مصرف بیش از اندازه مواد قندی سبب بالا رفتن فشار خون و چربی خون می شود ازاین رو به جای انواع شیرینی از میوه های با طعم شیرین ( خرما و انواع میوه های خشک ) به میزان کم استفاده کنید.
ـ در مصرف کشمش و خرما هم اگر زیاده روی شود منجر به افزایش کالری دریافتی و چاقی می شود.
ـ آب بهترین نوشیدنی برای تأمین مایعات است.
ـ مصرف نوشیدنی های شیرین را کاهش دهید.
ـ چای و قهوه را بدون اضافه کردن قند و شکر مصرف کنید.
منبع: aroosmakeup.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب