مصرف روزانه آسپرین خطر عود سرطان روده بزرگ را به نصف می کاهد
آرایش عروس: یک کارآزمایی بالینی جدید نشان داده است که آسپرین می تواند خطر برگشت سرطان روده بزرگ بعد از درمان اولیه را بالاتر از نصف کم کند.
به گزارش آرایش عروس به نقل از مهر به نقل از هلث دی نیوز، پژوهشگران گزارش دادند که مصرف روزانه آسپرین، خطر عود سرطان را در بیمارانی که سرطان روده بزرگ آنها ناشی از جهش ژنتیکی است، ۵۵ درصد می کاهد.
«آنا مارتلینگ»، محقق ارشد و استاد پزشکی مولکولی و جراحی در مؤسسه کارولینسکا در سوئد، در یک بیانیه خبری اظهار داشت: «آسپرین دارویی است که به آسانی در سطح جهان در دسترس می باشد و در مقایسه با خیلی از داروهای مدرن سرطان خیلی ارزان است.»
این مطالعه بر روی افرادی متمرکز بود که سرطان روده بزرگ آنها ناشی از جهش ژن PIK۳ بود، ژنی که به تنظیم رشد و تقسیم سلولی در بدن انسان کمک می نماید.
محققان در یادداشت های پیش زمینه گفتند که میان ۳۰ تا ۴۰ درصد از بیماران دچار سرطان روده بزرگ، بعد از درمان، سرطان شأن عود می کند و به سایر قسمت های بدن توسعه می یابد.
برای مطالعه جدید، پژوهشگران بطور تصادفی ۶۲۶ بیمار دچار سرطان روده بزرگ را به مدت سه سال به دو گروه تقسیم کردند: گروهی که روزانه ۱۶۰ میلی گرم آسپرین یا یک قرص دارونما مصرف می کردند. این بیماران از ۳۳ بیمارستان در سوئد، نروژ، دانمارک و فنلاند بودند.
همه بیماران جهش PIK۳ داشتند و همه آنها پیش از آغاز آسپرین، تحت عمل جراحی برای برداشتن سرطان خود قرار گرفته بودند.
محققان دقیقاً مطمئن نیستند که چرا آسپرین خطر عود سرطان را می کاهد. آنها گفتند که این احیانا به سبب توانایی این دارو در پایین آوردن التهاب، رقیق کردن خون و مهار رشد سلول های تومور است.
به گفته پژوهشگران، همه این اثرات در کنار هم، محیطی را ایجاد می کنند که برای توسعه سرطان نامطلوب تر است.
مارتلینگ اظهار داشت: «اگرچه ما هنوز تمام پیوندهای مولکولی را بطور کامل درک نکرده ایم، اما یافته ها به شدت از منطق بیولوژیکی پشتیبانی می کند و نشان می دهند که این درمان ممکنست خصوصاً در زیرگروه های تعریف شده ژنتیکی بیماران مؤثر باشد.» بطور خلاصه، آنا مارتلینگ، محقق ارشد و استاد پزشکی مولکولی و جراحی در مؤسسه کارولینسکا در سوئد، در یک بیانیه خبری عنوان کرد: آسپرین دارویی است که به راحتی در سطح جهان در دسترس می باشد و در مقایسه با بسیاری از داروهای مدرن سرطان خیلی ارزان است. آنها گفتند که این احتمالا به جهت توانایی این دارو در پایین آوردن التهاب، رقیق کردن خون و مهار رشد سلول های تومور است.
منبع: آرایش عروس
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب