سرپرست معاونت بهداشتی علوم پزشكی گیلان:

تب شالیزار در كمین كشاورزان گیلانی

تب شالیزار در كمین كشاورزان گیلانی آرایش عروس: سرپرست معاونت بهداشتی علوم پزشكی گیلان با اشاره به شروع فصل زراعی و با اعلان اینكه بیماری تب شالیزار در كمین كشاورزان است، خواهان رعایت نكات بهداشتی از طرف شالیكاران شد.



به گزارش آرایش عروس به نقل از مهر، آبتین حیدر زاده بامداد سه شنبه در خبرنگاران با اشاره به فصل زراعی در استان گیلان و خطر شیوع تب شالیزار در بین شالیکاران، اظهار نمود: بیماری لپتوسپیروز یا تب شالیزار، بیماری شایع استان های شمالی است که براثر نوعی باکتری ایجاد می شود.
وی با اعلان اینکه محل زندگی این باکتری در سیستم های کلیه و اداری خانواده جوندگان نظیر موش ها، و یا روباه و شغال و امثال آنها است که با ادرار این موجودات در محیط زیست همچون در محیط هایی که رطوبت بالایی وجود داشته باشد، منتشر می شود، اظهار داشت: با افزایش رطوبت و بارش باران ادرار این موجودات در میان آب های سطحی، روان آب ها و یا زمین های شالیزار پخش می شود و با افزایش دما سبب می شود تا زیست، تکثیر و انتقال باکتری افزایش پیدا کند.
سرپرست معاونت بهداشتی علوم پزشکی گیلان با اشاره به اینکه این باکتری می تواند از راه خراش های پوست، ملتحمه چشم، مخاط دهان وارد بدن انسان شود، اظهار داشت: شالیکاران بیشترین قشری هستند که به این بیماری مبتلا می شوند امام بعضی از کودکانی که در حاشیه آب های راکد و یا شالیزارها مشغول بازی هستند، به بیماری تب شالیزار مبتلا می شوند.
وی اشاره کرد: بگفته متخصصان اولین علایم بیماری تب شالیزار، بروز تب تا ۴۰ درجه و افزایش دمای بدن، احساس ضعف و خستگی، درد عضلانی و حتی زردی، قرمزی چشم ها است.
حیدرزاده با اعلان اینکه در مواردی این بیماری، ریه، قلب، کبد را نیز درگیر می کند، اضافه کرد: در صورت پیشرفت بیماری و عدم توجه بیمار، ممکنست منجر به فوت نیز شود البته در سال اخیر باتوجه به پیشرفت پزشکی در گیلان تقریباً فوتی ناشی از این بیماری نداشته ایم.
سالانه ۳۰۰ گیلانی مبتلا به تب شالیزار در مراکز درمانی بستری می شوند
سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به اینکه طول دوره بیماری تب شالیزار کوتاه و بین سه تا هفت روز نمایان می شود، اظهار داشت: بیماری تب شالیزار شباهت بسیار زیادی به کرونا دارد و ممکنست با آن اشتباه نیز گرفته شود.
حیدر زاده با اعلان اینکه باتوجه به کشاورزی بودن استان گیلان شیوع این بیماری شایع تر از کرونا است، افزود: شالی کاران باید به این بیماری توجه ویژه داشته باشند و در صورت بروز علایم به خانه های بهداشت و مراکز سلامت مراجعه کنند.
وی با اشاره به اینکه شیوع بیماری تب شالیزار دو پیک داشته و معمولاً از اواخر اردیبهشت در گیلان آغاز و در فصل کشت برنج افزایش می یابد، اظهار نمود: بعد از کاهش یک دوره کوتاه، مجدداً در دوره برداشت برنج باتوجه به وجود برخی نکات باردیگر شیوع آن افزایش می یابد.
حیدرزاده با اعلان اینکه تابحال مواردی از این بیماری به مراکز درمانی مراجعه و تست آنها نیز مثبت شده است، اظهار داشت: سالانه ۳۰۰ گیلانی به سبب ابتلاء به این بیماری در مراکز درمانی بستری می شوند البته این بغیر از مواردی که با شهروندان با سرماخوردگی و آنفلوآنزا اشتباه گرفته و با استراحت در خانه درمان می شوند.


منبع:

1399/03/14
14:57:24
5.0 / 5
2907
تگهای خبر: باكتری , بدن , بهداشت , بیمار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۴
آرایش عروس
aroosmakeup.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آرایش عروس محفوظ است

آرایش عروس

آرایشگاه عروس