ضرورت اتخاذ رویكرد چند رشته ای و جامع برای مقابله با دیابت

ضرورت اتخاذ رویكرد چند رشته ای و جامع برای مقابله با دیابت به گزارش آرایش عروس نایب رئیس كمیته ملی بیماری های غیر واگیر با اشاره به میزان شیوع و عوامل خطر در رابطه با دیابت در ایران و جهان اظهار داشت: غربالگری و تشخیص به هنگام این بیماری از عوامل مهمی است كه می تواند باعث كاهش صدمه های ناشی از آن بر جامعه شود.



به گزارش آرایش عروس به نقل از ایسنا دكتر باقر لاریجانی در سمپوزیوم یك روزه تازه های درمان دیابت با اشاره به شیوع دیابت در كشور اظهار داشت: این بیماری یكی از بیماری های غیر واگیر مهم می باشد كه سبب ناتوانی و مرگ تعداد زیادی از افراد در جهان می گردد و بر همین مبنا جزو اهداف سازمان جهانی بهداشت برای كنترل بیماری های غیرواگیر است.

نایب رئیس كمیته ملی بیماری های غیرواگیر با اشاره به انواع دیابت اظهاركرد: در دیابت نوع ۱ به دلیل تخریب سلول ها بیمار با كمبود انسولین مواجه می باشد و دیابت نوع ۲ به دلایل مختلف مانند مقاومت به انسولین، حاملگی و برخی علل خاص مثل مشكلات پانكراس تولید می گردد.

وی تصریح كرد: بیماری دیابت نوع ۱ یكی از شایع ترین بیماری های مزمن دوران كودكی در جهان است به صورتی كه هر سال حدود ۱۷۰ هزار كودك را در ایالات متحده آمریكا تحت تاثیر قرار می دهد و شیوع آن از سال ۲۰۰۱ در این كشور ۲۳ درصد افزایش یافته است.

نایب رئیس كمیته ملی بیماری های غیرواگیر دیابت نوع ۲ را یكی از اصلی ترین تهدیدهای سلامت مردم در جهان برشمرد و اظهار داشت: در سال ۲۰۰۰، ۱۵۰ میلیون نفر از افراد ۲۰ سال به بالا در جهان مبتلا به بیماری دیابت بودند و پیش بینی می گردد تا سال ۲۰۲۵ تعداد مبتلایان به ۳۰۰ میلیون نفر برسد.

وی با اشاره به اینكه شیوع دیابت در كشورهای در حال توسعه سریع تر شده است، اظهاركرد: شیوع جهانی دیابت در بین بزرگسالان بالای ۱۸ سال از ۴.۷ درصد در سال ۱۹۸۰ به ۸.۵ درصد در سال ۲۰۱۴ افزایش یافته است این در حالیست كه در بعضی از كشورهای جهان، غالبا كشورهای آسیایی شیوع دیابت بیشتر از ۱۲.۵ درصد است.

لاریجانی با اشاره به اینكه مرگ و میر ناشی از بیماری های غیر واگیر به دلیل افزایش طول عمر و افزایش تعداد افراد مسن افزایش قابل توجهی خواهد داشت، اظهار داشت: نسبت قابل توجهی از این مرگ و میرها می تواند براثر دیابت رخ دهد.

وی با اشاره به اینكه بالا بودن قند خون جان حدود ۳.۵ میلیون نفر را در جهان گرفته است، اظهاركرد: ۱.۵ میلیون نفر از این مرگ ها بر اثر مبتلا شدن به دیابت رخ داده كه ۳۴ درصد آنها در سنین كمتر از ۷۰ سال رخ می دهد.

نایب رئیس كمیته ملی بیماری های غیر واگیر به عوارض دیابت اشاره نمود و اظهار داشت: دیابت یكی از علل اصلی عوارض جسمی مانند نابینایی، نارسایی كلیه، حمله قلبی، سكته مغزی و قطع عضو در جهان است و با عنایت به اینكه خیلی از این افراد در سن اشتغال هستند، نتایج اقتصادی نامناسبی را به جوامع تحمیل خواهد نمود.

وی اضافه كرد: هزینه مستقیم سالانه دیابت جهانی بیشتر از ۸۲۷ میلیارد دلار و افت در تولید ناخالص داخلی در سراسر جهان از سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۳۰ به ۱.۷ تریلیون دلار تخمین زده می گردد.

لاریجانی با اشاره به اینكه شیوع دیابت در همه مناطق جهان افزایش یافته است، اظهار داشت: این میزان در منطقه خاورمیانه بیشتر از سایر نقاط جهان است.

وی به وضعیت دیابت و عوامل خطر آن در ایران اشاره و اظهاركرد: حدود ۱۰ درصد مردان و ۱۱ درصد زنان مبتلا به دیابت هستند. بیشتر از ۶۰ درصد كشور اضافه وزن دارند و حدود ۲۴ درصد چاق هستند.

نایب رئیس كمیته ملی بیماری های غیر واگیر به مطالعات ملی صورت گرفته درمورد شیوع بیماری های غیر واگیر و عوامل خطر آن اشاره نمود و اظهار داشت: ناتوانی ناشی از دیابت در ایران طی دو دهه گذشته به صورت چشمگیری افزایش یافته است.

وی به مرگ های متاثر از دیابت در كشور اشاره و تصریح كرد: ۶۸۵۵ مورد مرگ در مردان و ۷۲۳۱ مرگ در زنان بر اثر دیابت در سال ۲۰۱۵ در كشور رخ داده است.

لاریجانی به فعالیت های پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشكی تهران در سه زمینه آموزش، تحقیقات و عرضه خدمات در زمینه دیابت اشاره نمود و اظهار داشت: حوزه های بین رشته ای مختلفی در زمینه های سلول های بنیادی، داروهای نوتركیب، ژن درمانی، پزشكی شخصی و بیوسنسورها در تحقیقات در رابطه با دیابت مطرح است.

وی با اشاره به تدوین نقشه راه تحقیقات دیابت در پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشكی تهران اظهاركرد: در این نقشه شكاف های تحقیقاتی این حوزه شناسایی و تحقیقات آینده بر این مبنا طراحی می گردد.

نایب رییس كمیته ملی بیماری های غیرواگیر با اشاره به اینكه مطالعات گسترده ای در حوزه دیابت در سطح ملی و استانی صورت گرفته اظهار داشت: اطلاعات در رابطه با بیماری دیابت و عوامل خطر آن در سطح استانی موجود است كه منبع خوبی برای برنامه ریزی های استانی در این حوزه می باشد.

وی به دستاوردهای پژوهش های در رابطه با دیابت اشاره نمود و اظهار داشت: داروی آنژی پارس یكی از محصولاتی بود كه در پژوهشگاه علوم غدد برای زخم پای دیابتی ساخته شد. همینطور چندین مورد پیوند پانكراس با استفاده از سلول های بنیادی صورت گرفته است.

لاریجانی به برنامه غربالگری دیابت در كشور اشاره نمود و اظهار داشت: نظام ملی ثبت بیماری دیابت از سال ۲۰۱۴ راه اندازی شده كه هدف اصلی آن بررسی وضعیت دیابت در ایران برای پیشگیری از دیابت و عوارض آن در جمعیت ایران است.

نایب رییس كمیته ملی بیماریهای غیر واگیر پیشگیری از افزایش شیوع دیابت را یكی از اهداف سازمان جهانی بهداشت تا سال ۲۰۲۵ ذكر كرد و اظهار داشت: سفارش هایی برای كنترل دیابت توسط سازمان جهانی بهداشت صورت گرفته كه در سند ملی بیماری های غیر واگیر لحاظ شده و برنامه های ملی جامعی در حوزه كنترل بیماری دیابت تدوین شده است.

وی به چارچوب ملی مراقبت از بیماران دیابتی اشاره و اظهاركرد: با عنایت به تنوع عوامل در رابطه با دیابت، باید رویكردهای چند رشته ای ملی در مقابل دیابت به كار گرفته شود و غربالگری و مداخله به موقع می تواند از خیلی از عوارض مرتبط جلوگیری كند.

لاریجانی به تالیف ها، انتشارات، كارگاه ها و سایر اقداماتی كه در زمینه دیابت در پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشكی تهران صورت گرفته اشاره نمود و اظهار داشت: در كنار كلینیك ها و اقدامات مشاوره ای و درمانی كه در این پژوهشگاه صورت می پذیرد، مشاوره آنلاین و منابع آموزشی متعددی در كلینیك مجازی تاسیس شده در دسترس مردم قرار دارد.

به گزارش وبدا، وی در انتها بر ضرورت توجه به پیشگیری، غربالگری، تشخیص و مدیریت دیابت در آموزش رشته های مرتبط علوم پزشكی تصریح كرد و اظهار داشت: در آینده باید رویكرد چند رشته ای و جامعی برای دیابت استفاده گردد.




1397/09/10
22:35:30
5.0 / 5
4440
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۵
آرایش عروس
aroosmakeup.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آرایش عروس محفوظ است

آرایش عروس

آرایشگاه عروس