مهم ترین ضعف ایران در کنترل HIV

مهم ترین ضعف ایران در کنترل HIV به گزارش آرایش عروس، عضو فرهنگستان علوم پزشکی ایران، بر لزوم بازبینی در سیاستهای ملی پیشگیری و مراقبت از بیماری HIV تأکید نمود.


به گزارش آرایش عروس به نقل از مهر، محمدمهدی گویا، با اشاره به تحولات جهانی در کنترل عفونت HIV طی چهار دهه اخیر، اظهار داشت: از زمان شناسایی عامل بیماری، برنامه های پیشگیری و درمان HIV در جهان پیشرفت های قابل توجهی داشته و خیلی از کشورها توانسته اند موارد ابتلای جدید را به حداقل برسانند. امروز افرادی که تحت درمان صحیح قرار می گیرند می توانند زندگی طولانی و حدودا طبیعی داشته باشند. رییس اسبق مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت، با اعلان اینکه موفقیت کشورها یکسان نبوده است، وضعیت خاورمیانه و شمال آفریقا را نامطلوب توصیف کرد و اضافه کرد: در منطقه ما نه تنها پیشرفت کافی حاصل نشده، بلکه روند کنترل HIV در تعدادی نقاط با پس رفت همراه بوده و میزان ابتلاء رو به افزایش است. وی، ضعف بیماریابی فعال را مهم ترین چالش ایران دانست و اضافه کرد: در کشور تعداد زیادی از مبتلایان شناسایی نشده اند و این موضوع موجب ادامه چرخه انتقال می شود. این افراد از بیماری خود بی خبرند، رفتارهای پرخطر جنسی یا مصرف مواد مخدر تزریقی دارند و امکان دارد دیگران را ناخواسته مبتلا کنند. این متخصص بیماری های عفونی تاکید کرد: تجربه جهانی نشان داده بیماریابی باید محور اصلی برنامه های کنترل HIV باشد. وی اظهار داشت: افرادی که رفتار پرخطر دارند یا زندگی آشفته اجتماعی و بهداشتی دارند، معمولا به مراکز درمانی مراجعه نمی کنند؛ ازاین رو ضروری است غربالگری فعال و هدفمند در جمعیت های در معرض خطر صورت گیرد. گویا همین طور خواهان بازبینی جامع در سیاستها و برنامه های وزارت بهداشت شد و اضافه کرد: برنامه آینده کنترل HIV که مقرر است به زودی تدوین شود، باید با دقت بیشتری طراحی شود تا هم مبتلایان شناسایی شوند و هم خانواده ها و افراد در معرض خطر تحت مراقبت قرار گیرند.
به طور خلاصه وی، ضعف بیماریابی فعال را مهم ترین چالش ایران دانست و افزود: در کشور تعداد زیادی از مبتلایان شناسایی نشده اند و این مساله باعث ادامه چرخه انتقال می شود. این افراد از بیماری خود بی خبرند، رفتارهای پرخطر جنسی یا مصرف مواد مخدر تزریقی دارند و امکان دارد دیگران را ناخواسته مبتلا کنند.


منبع:

1404/09/12
10:27:51
5.0 / 5
5
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیماری , بینی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۴
آرایش عروس
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

aroosmakeup.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آرایش عروس محفوظ است

آرایش عروس

آرایشگاه عروس

آرایش عروس: زیبایی روز عروسی شما را تضمین می کند! با آرایش عروس، در روز مهم زندگیتان بدرخشید