در نشست خبری سازمان نظام پرستاری مطرح شد

پرستاران همچنان در انتظار اجرای قانون تعرفه گذاری، تاخیر 10 ماهه در پرداخت كارانه های پرستاری

پرستاران همچنان در انتظار اجرای قانون تعرفه گذاری، تاخیر 10 ماهه در پرداخت كارانه های پرستاری آرایش عروس: قائم مقام سازمان نظام پرستاری با اشاره به ۱۰ ساله شدن قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری، پیگیری اجرای این قانون را از نمایندگان مجلس خواهان شد.



به گزارش آرایش عروس به نقل از ایسنا، محمد شریفی مقدم در نشست خبری امروز سازمان نظام پرستاری درباره آخرین وضعیت پیگیری اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری اظهار داشت: این قانون مصوب سال ۱۳۸۶ مجلس شورای اسلامی است. پس از حدود سه سال كه از تصویب آن گذشت، هیچ بهانه ای برای اجرا نشدن وجود نداشت. دو سال پیش تعرفه ها تدوین و در وزارت بهداشت ماندگار شد. پس از آن جلسه ای در كمیسیون اجتماعی دولت برگزار گردید كه طی آن وزارت بهداشت را مكلف كردند كه بسته های خدمات پرستاری را به وزارت رفاه بفرستد.

وی ادامه داد: در وزارت رفاه عزمی برای نهایی كردن این تعرفه ها وجود نداشت. طی مكاتبه ای كه سازمان نظام پرستاری با كمیسیون اجتماعی دولت انجام داد، چند ماه پیش جلسه ای برگزار گردید و طی آن مقرر شد كه مبحث در دستور كار شورای عالی بیمه قرار گیرد، اما در آخرین جلسه این شورا نوبت به بررسی قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری نرسید.

قائم مقام سازمان نظام پرستاری با تاكید بر اینكه هم اكنون مهم ترین مانع اجرا نشدن این قانون منابع مالی است، اضافه كرد: ما پیشنهاد ۲۰۰۰ میلیارد تومانی برای تامین منبع مالی مورد نیاز این قانون را داشتیم، اما گفتند زیاد است. در نتیجه آن را به ۱۰۰۰ میلیارد تومان كاهش دادیم. كمیسیون اجتماعی دولت به علت نبود بودجه با این رقم مخالفت كرد. از زمانی كه بودجه به مجلس رفت چهار بار در آنجا حضور پیدا كردیم و با نمایندگان گفت وگو كردیم. در نهایت، این پیشنهاد ۱۰۰۰ میلیارد تومانی با نظر موافق كمیسیون بهداشت و درمان به كمیسیون تلفیق رفت.

شریفی مقدم افزود: پس از صحبت های مختلف با نمایندگان مجلس طی دو هفته گذشته، قرار شد این مورد در كمیسیون تلفیق مطرح شود، اما تا كنون در این كمیسیون درباره این مورد صحبت نشده است. طبق بند ۳ ماده ۷۴ قانون برنامه ششم توسعه دولت مكلف است قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری را اجرا نماید اما عزمی برای اجرای آن نیست. این در حالیست كه سازمان بیمه سلامت موفق شد ۵۵۰۰ میلیارد تومان علاوه بر بودجه جاری به خود اختصاص دهد.

وی با اشاره به اینكه اگر سیستم پرداخت دستمزد غیرشفاف باشد، مسائل مختلفی پیش می آید، بیان كرد: در سال ۷۸ طرحی به نام طرح نوین خودگردانی بیمارستان ها اجرا شد كه طی آن كتاب تعرفه گذاری كالیفرنیا ترجمه و به صورت ناقص اجرا شد. در آن دوره گفتند درآمد بیمارستان ها هر چه باشد به نام درآمد پزشكان شناخته می گردد چون سایر گروه ها تعرفه نداشتند، اما ما می گوییم اگر قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری اجرا شود، آنها هم درآمدزایی می كنند. طبق این قانون حدود ۵۵ درصد تعرفه یك اقدام درمانی مانند جراحی آپاندیس، برای جراح در نظر گرفته می گردد و ۲۴ درصد آن برای سایر آن تیم درمان، باقی این هزینه هم برای بیمارستان می ماند.
قائم مقام سازمان نظام پرستاری خاطرنشان كرد: جامعه پرستاری انتظار داشت كه نمایندگان مجلس بعنوان نمایندگان مردم به این حوزه توجه نمایند. این ۱۰۰۰ میلیارد تومان كه برای قانون تعرفه گذاری پیش بینی شده، سه قانون بعنوان پشتوانه خود دارد و به مردم و ۱۰۰ هزار نفر از گروه پرستاری مربوط می گردد.
وی ضمن انتقاد از نظام پرداخت دستمزد در ایران بیان كرد: نظام های پرداخت در دنیا تابع متغیرهایی مانند مدرك، تخصص، مسئولیت و... است. بر این اساس هم حقوق افراد مشخص می گردد و در نهایت آن نظام پرداختی عادلانه خواهد بود. اما در ایران نظام پرداخت به صورت بنیانی مشكل دارد و كارآیی خویش را از دست داده است. باید نظام پرداختی مبتنی بر كار كارشناسی در كشور پیاده شود.

شریفی مقدم با اشاره به تاخیر ۱۰ ماهه در پرداخت معوقات پرستاران ادامه داد: پرستاران در معرض بیشترین خطرها قرار دارند. ماه گذشته بینی دو پرستار در ارومیه و اردبیل شكست. بنابراین از قوه قضاییه درخواست كردیم با عنایت به افزایش این ضرب و شتم ها و حملات راهكاری در این خصوص بیاندیشد.

قائم مقام سازمان نظام پرستاری در ادامه صحبت هایش با اشاره به انتقاد این سازمان از طرح تربیت پرستاران بیمارستانی ادامه داد: قرار بود آئین نامه اصفهان ملاك اجرای این طرح باشد و كارگروهی در دانشگاه های متقاضی اجرای این برنامه تشكیل گردد، اما از میان ۱۰ دانشگاهی كه قرار بود این طرح در آنها اجرا شود، هشت مورد این كارگروه را نداشتند. در یك بیمارستان هم بر خلاف آئین نامه اصفهان عمل شد.
وی در ادامه این نشست با ابراز نگرانی از تنزل جایگاه پرستاری با اجرایی شدن طرح هیات امنایی شدن بیمارستان ها اظهار داشت: اجرای این برنامه تنزل جایگاه پرستاری را به دنبال دارد. در دنیا پرستاران در مراكز درمانی جمعیت بیشتری دارند و با عنایت به كار حساس آنها جایگاه مدیریتی بالاتری هم دارند، اما مدیریت پرستاری در ایران به شدت تنزل پیدا كرده است.

به گزارش آرایش عروس به نقل از ایسنا، در ادامه این نشست علی محمد آدابی - رئیس كل سازمان نظام پرستاری با تاكید بر اینكه نمی توان بدون حضور پرستاران، سلامت جامعه را تضمین نمود، اظهار داشت: پرستاران هم اكنون در سطوح مختلفی مانند پیشگیری از بروز بیماری، عرضه مراقبت های درمانی و كوشش برای بازتوانی و احیای بیماران فعالیت می نمایند. رویكرد پرستاری امروز، بهداشتجامعه است.

وی ادامه داد: با عنایت به اینكه هزینه تمام شده تخت های بیمارستانی بیش از ۷۰۰ میلیون تومان برآورد شده است، می توان با استفاده از مراقبت در منزل مانع از صرف این اعتبارات شد و درصد تخت های بیمارستانی را كاهش داد. تخمین زده می گردد كه تا سال ۲۰۲۰ شاهد سیر نزولی در تعداد تخت های بیمارستانی باشیم. بنابراین نباید به دنبال افزایش تخت بیمارستانی باشیم به جز مواردی كه واقعا مورد نیاز است.

رئیس كل سازمان نظام پرستاری همینطور افزود: همسو با كاهش تخت بیمارستانی در دنیا تخت های بیماران دچار اختلالات روانی مزمن رو به افزایش است؛ چراكه سبك زندگی شهری و رویكرد صنعتی سبب بروز خیلی از بیماری های روانی شده است. پرستاران در این زمینه هم می توانند نقش موثری داشته باشند.




1396/10/26
19:36:04
5.0 / 5
4703
تگهای خبر: بهداشت , بیماری , بیمه , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۳
آرایش عروس
aroosmakeup.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آرایش عروس محفوظ است

آرایش عروس

آرایشگاه عروس