مطالعات نشان می دهد؛
ارتباط بین مشكلات سلامت روان و بروز بیماریهای جسمی در آینده
بگفته پژوهشگران، روند پیری همه افراد یکسان نیست. افرادی که در دوره جوانی، مشکلات سلامت روان را تجربه می کنند سریع تر پیر شده و مشکلات جسمی بیشتری در سنین بالاتر دارند.
به گزارش آرایش عروس به نقل از مهر به نقل از مدیکال اکسپرس، در سراسر جهان، جمعیت در حال پیر شدن است. افزایش امید به زندگی در طول قرن گذشته، همراه با کاهش نرخ زاد و ولد به مفهوم افزایش نسبت افراد مسن در خیلی از کشورها است. پیش بینی ها نشان میدهد که تا سال ۲۰۵۰، از هر پنج نفر در سراسر جهان یک نفر بالای ۶۰ سال سن دارد (این رقم در سال ۲۰۱۵، یک نفر از هر هشت نفر بوده است).
پیر شدن جمعیت چالش های مختلفی را به همراه دارد. با افزایش سن، بیماریهای مزمن مانند دیابت، بیماریهای قلبی، سکته مغزی و سرطان شایع تر می شوند. این بیماریها دوره سلامت افراد را کوتاه می کنند، خانواده ها را متحمل لطمه می کنند و منابع بهداشتی را تخلیه می کنند. سیاست گذاران و متخصصان مراقبت های بهداشتی با یک سوال فوری مواجه هستند: چگونه می توان از بار بیماریهای جسمی در افراد مسن کاست؟
تحقیقات جدید تیم پژوهشگران دانشگاه دوک کارولینای شمالی و دانشگاه میشیگان این پاسخ احتمالی را پیشنهاد می کند: «با درمان مشکلات بهداشت روانی در افراد جوان».
در این مطالعه، پژوهشگران ۲.۳ میلیون نیوزلندی که در ابتدا ۱۰ تا ۶۰ سال سن داشتند را مورد مطالعه قرار دادند. پژوهشگران طی سه دهه (از ۱۹۸۸ تا ۲۰۱۸) آنها را تحت نظر داشتند تا بررسی نمایند آیا افرادی که دارای مشکلات روحی هستند در معرض خطر بیشتری برای بیماریهای مزمن جسمی بعدی و مرگ و میر زودرس قرار دارند.
محققان دریافتند که در طول دوره ۳۰ ساله، افراد مبتلا به اختلالات روانی به احتمال زیاد به بیماریهای جسمی بعدی مبتلا می شوند و آنها نیز زودتر از افراد فاقد اختلالات روانی می میرند. آنها همین طور بیشتر در بیمارستان بستری شدند، زمان بیشتری را برای درمان بیماریهای جسمی در بیمارستانها گذراندند و هزینه های مربوط به مراقبت های بهداشتی بیشتری را نیز پرداخت کردند.
محققان همین طور پی بردند در سن ۴۵ سالگی، افرادی که مشکلات روحی و روانی بیشتری را تجربه کرده باشند، زودتر پیر می شوند. آنها با بررسی ۱۹ نشانگر زیستی مانند کلسترول، فشارخون و التهاب، سرعت پیری بیولوژیکی را اندازه گیری کردند. افرادی که بیشترین مشکلات روحی و روانی را تجربه کرده بودند در مقایسه با افراد دارای کمترین مشکلات، تقریباً ۵.۳ سال سریعتر در سنین ۲۶ تا ۴۵ سالگی پیر می شوند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب