مادران شیرده مراقب مصرف چربی باشند

مادران شیرده مراقب مصرف چربی باشند خراسان رضوی تعدادی از پژوهشگران دریافتند، نوع چربی­ هایی که مادر هنگام شیردهی مصرف می ­کند، می ­تواند تاثیرات طولانی­ مدت بر سلامت روده نوزاد داشته باشد. نتایج این تحقیق نشان می ­دهد که نوع چربی مصرف شده در دوران شیردهی می­ تواند بر روی محیط میکروبی روده نوزاد، رشد ایمنی و خطر مبتلا شدن به بیماری تأثیر بگذارد.


به نقل از ساینس دیلی، در این تحقیق دانشگاه بریتیش کلمبیا، اوکاناگان، کانادا، دکتر دینا گیبسون، محقق بیوشیمی به همراه دکتر سانجو جوش که جنبه های بیوشیمیایی چربی های رژیم غذایی را مطالعه می ­کند، با دکتر وسلی زندبرگ، محقق شیمی و زیست شناسی مولکولی همکاری کردند. این گروه تحقیقاتی نقش تغذیه چربی­ های رژیم غذایی را در جوندگان آبستن بررسی کرد تا اثرات تولیدی چربی در فرزندان آنها را تعیین کند.
دکتر گیبسون که سلامت روده و ایمنی بدن و همینطور علل بیماری های حاد یا مزمن مانند بیماری التهابی روده را مطالعه می­ کند، اظهار نمود: «هدف این تحقیق، بررسی چگونگی تأثیر عادات غذایی مادران بر محیط میکروبی روده و الگوی مولکول قند در رابطه با آنها بود که می ­تواند در پاسخ های ایمنی به بیماری های عفونی مهم باشد.»
نتایج تحقیق آنان نشان می­ دهد که نوع چربی مصرفی در دوران شیردهی می ­تواند بر محیط میکروبی روده نوزاد، رشد ایمنی و خطر مبتلا شدن به بیماری تأثیر داشته باشد.
سه گروه اصلی اسیدهای چرب شامل چربی های اشباع شده (SFA) موجود در گوشت ها و فرآورده های لبنی، چربی های اشباع نشده (MUFA) موجود در روغن های گیاهی مایع و اسیدهای چرب اشباع نشده (PUFA) در بعضی از مغزها، ماهی و صدف هستند. اسیدهای چرب اشباع نشده بیشتر بر مبنای تعداد و موقعیت پیوندهای دوتایی در زنجیره آسیل به صورت n-۳ PUFA یا n-۶ PUFA مشخص می ­شوند.
تحقیقات قبلی مشخص کرده­ اند که هر دو اسیدهای چرب اشباع نشده n-۳ و n-۶ می­ توانند اثر منفی بر عفونت های روده ­ای مانند اشریشیا کُلی انتروپاتوژنیک، کلستریدیوم دیفیسیل، سالمونلا و بیماری های دستگاه گوارش ناشی از خوردن غذای خام یا نپخته یا نوشیدن آب آلوده داشته باشند. در مقابل، نشان داده شده است که رژیم های غذایی غنی از چربی­ های اشباع نشده و چربی های اشباع شده تا حد زیادی در مقابل این عفونت­ ها محافظت ایجاد می ­کنند.
نتایج آخرین تحقیقات دکتر گیبسون نشان داده است که خواص مفید چربی شیر یا چربی­ های اشباع شده طی دوره قبل و پس از تولد امکان دارد سبب بهبود محافظت در مقابل بیماری عفونی روده ای در بزرگسالی شود، بخصوص هنگامی که منبع n-۳ PUFA با چربی های اشباع، ترکیب شود.
دکتر گیبسون می­ گوید: «یافته ­های ما توصیه­ های فعلی رژیم غذایی را به چالش می ­کشد و نشان می­ دهد که مصرف چربی توسط مادران، تاثیرات بین نسلی بر حساسیت فرزندان آنان به عفونت روده دارد که شاید از راه فعل و انفعالات میکروبی-ایمنی است.»
وی ادامه داد: مصرف جهانی اسیدهای چرب اشباع نشده بین سالهای ۱۹۹۰ و ۲۰۱۰ به صورت قابل توجهی افزایش پیدا کرده است، در حالیکه زنان در دوران حاملگی به علت توصیه­ هایی برای کاهش مصرف چربی اشباع شده، مقدار کمتری از چربی­ های اشباع شده را مصرف می ­کنند.»


گیبسون اظهار نمود: «اگرچه دهه ها، شناخته شده است که رژیم های پرچرب می ­توانند پاسخ های التهابی را به صورت مستقیم تغییر دهند، اما مطالعات اخیر اخیرا آغاز به ارزیابی چگونگی تاثیرات متعدد گروه های اسیدهای چرب بر التهاب و تغییر پاسخ های میزبان به عفونت کرده اند.»
اسیدهای چرب رژیم غذایی می­ توانند بر فرآیندهای التهابی همچون پاسخ های التهابی دفاعی به دنبال یک عفونت روده ای تأثیر بگذارند. دکتر گیبسون توضیح می­ دهد که این مورد می ­تواند بر شدت بیماری تأثیر بگذارد و اسیدهای چرب رژیم غذایی را بعنوان یک نکته مهم در پیشبینی خطر بیماری مورد توجه قرار ­ دهد.
محققان معتقدند، ترکیب فعل و انفعالات گروه چربی رژیم غذایی با باکتری روده می ­تواند شدت این عفونت ها را تعیین کند. دکتر گیبسون بیان نمود: باکتریوم روده بوجود آمده در دوران نوزادی، نقشی حیاتی در کمک به بلوغ سیستم ایمنی بدن و ایجاد مانعی در مقابل اشغال توسط عوامل بیماری زای بالقوه دارد.
و دکتر جوش خاطرنشان می­ کند که آخرین تحقیق پیشنهاد می­ دهد دستورالعمل های بهداشتی فعلی باید باردیگر ارزیابی شوند.
وی می ­گوید: «در حال حاضر، دستورالعمل های رژیم غذایی کانادایی سفارش می­ کنند، مادران شیرده، غذاهای غنی از چربی اشباع شده را با چربی های اشباع نشده با تکیه بر مصرف چربی ­های اشباع نشده n-۶ و n-۳ جایگزین کنند. با عنایت به این که نتایج تحقیقات رژیم غذایی با چربی های اشباع نشده نتایج بیماری را بعد از تولد بدتر کرد، از نظر ما، این سفارش ها باید تجدید نظر شود.»
در حالیکه غلظت پروتئین و کربوهیدرات شیر مادر به نسبت ثابت باقی می­ ماند، محتوای اسیدهای چرب به میزان قابل توجهی متفاوت می باشد و تحت تأثیر مصرف چربی مادر است.
دکتر گیبسون افزود: «به طور کلی، نتیجه می­ گیریم که مصرف انواع مختلف چربی در رژیم غذایی مادر، تشکیل باکتری در کودک را تغییر می­ دهد و می­ تواند عواقب پایداری بر توانایی آنان در پاسخ به عفونت در بزرگسالی داشته باشد. در عین حال، نتایج این تحقیق نشان می ­دهد که رژیم­ های غذایی غنی از چربی اشباع شده در مادران، یک رابطه میکروب میزبان در فرزندان ایجاد و آنان را در مقابل بیماری محافظت می ­کند.»
دکتر زندبرگ توضیح داد: «درک این نکته مهم می باشد که باکتریوم روده در دوران نوزادی ایجاد می ­شود، چونکه نقش مهمی در کمک به بلوغ سیستم ایمنی بدن دارد و می­ تواند مانعی برای عوامل بیماری زای بالقوه باشد.» او همینطور اشاره نمود که باکتریوم سالم به تغذیه در اوایل زندگی بستگی دارد.
زندبرگ می­ گوید: «قندها پروتئین های مهم روده را مرتب می­ کنند. الگوهای آنها به علت انتخاب رژیم غذایی مادر در دوران حاملگی و شیردهی در فرزندان تغییر می­ کند. تغییر الگوها با تغییر در توانایی نوزاد در مقابله با بیماری های عفونی در مدل ما همراه بود.»




منبع:

1400/01/27
21:50:18
5.0 / 5
298
تگهای خبر: باكتری , بدن , بلوغ , بهداشت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۴
آرایش عروس
aroosmakeup.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آرایش عروس محفوظ است

آرایش عروس

آرایشگاه عروس