مدیركل آزمایشگاه های مرجع وزارت بهداشت اعلام كرد

تست های سریع كرونا فقط در مراكز دولتی

تست های سریع كرونا فقط در مراكز دولتی به گزارش آرایش عروس مدیرکل آزمایشگاه های مرجع سلامت وزارت بهداشت درباره تست های تشخیص کرونا و همینطور اقدامات انجام شده برای آزمایشهای گسترده و هوشمند توضیح داد.


به گزارش آرایش عروس به نقل از ایسنا، دکتر سیامک سمیعی در نشست خبری ویدیوکنفرانسی با خبرنگاران در استودیو سلامت وزارت بهداشت، با اشاره به اینکه همکاران آزمایشگاهی ۹ ماه در خط مقدم مبارزه با کرونا تلاش کردند، اظهار داشت: منظور از گستردگی آزمایشهای کرونا، افزایش تعداد آزمایشگاه ها و تجهیز آنها است و کشور ما تنها کشوری است که در تحریم این اقدام را انجام می دهد.

راهبرد آزمایش گسترده، هدفمند و هوشمند کرونا
وی ضمن اشاره به راهبرد آزمایش گسترده، هدفمند و هوشمند کرونا در کشور، اظهار داشت: افزایش تعداد آزمایشگاه های تشخیص کووید ۱۹ و افزایش ظرفیت تست ها در این حوزه راهبرد ما است و این راهبرد ادامه دارد. تلاش می نماییم ظرفیت های تست ها را افزایش دهیم و این اقدام در شرایط تحریم صورت می گیرد.

تست های سریع کرونا در مراکز منتخب و سیار
وی اضافه کرد: استفاده از ظرفیت تست های سریع آنتی ژن کووید۱۹ در حال انجام می باشد و این کیت ها در آزمایشگاه های مرجع سلامت مورد ارزیابی قرار می گیرد و به محض تایید، مورد استفاده قرار می گیرند. تست با این کیت ها در مراکز منتخب کووید۱۹ و مراکز سیار انجام می شود.

تست کرونا در بخش دولتی ۲۴۰ و در بخش خصوصی ۳۰۱ هزار تومان
سمیعی درباره هزینه تست های کرونا اظهار نمود: به پیشنهاد شورایعالی بیمه هزینه تمام شده تست pcr کووید۱۹ بر مبنای تولید داخل انجام شده است و هزینه تست کرونا در بخش دولتی به ۲۴۰ هزارتومان و در بخش خصوصی به ۳۰۱ هزار تومان رسید. حالا وقت آن رسیده است مردم طعم شیرین تولید داخل را بچشند. از ۱۷ آذر ماه ابلاغ ها صورت گرفته است و مردم می توانند از خدمات تشخیص مولکولی بهره مند شوند، امیدوارم این تعرفه جدید به سرعت با تعرفه قبلی جایگزین شود.

تخلفات آزمایشگاهی را به ۱۹۰ اعلام کنید
وی ضمن اشاره به روش عرضه گزارش تخلف آزمایشگاه های کووید۱۹، اظهار نمود: سامانه ۱۹۰ و معاونت درمان وزارت بهداشت آماده پاسخگویی به تخلفات آزمایشگاه ها است و تقاضا داریم که مردم موارد تخلف را گزارش کنند تا مبحث مورد رسیدگی قرار گیرد.

مدت زمان لازم برای پاسخدهی تست "PCR" و "سریع" کرونا
مدیرکل آزمایشگاهای مرجع وزارت بهداشت درباره سرعت پاسخ دهی به آزمایش های کرونا، خاطرنشان کرد: سرعت انجام آزمایش PCR را از زمان نمونه گیری تا زمان پاسخ دهی به شکل استاندارد ۴۸ ساعت تعیین کرده ایم که این مدت زمان بر مبنای استانداردهای بین المللی است. البته در زمان هایی مانند موج های شدید بیماری و یا زمانی که ورودی بیمارستان ها افزایش می یابد، امکان دارد به ۷۲ ساعت هم برسد که آن زمان آزمایشگاه موظف است تاخیر در پاسخ دهی را اعلام کند. معمولا زمان پاسخ دهی تست PCR همان ۲۴ ساعت و ۴۸ ساعت انجام می شود.
وی اضافه کرد: درمورد تست های سریع آنتی ژن هم آزمایشگاه و محل نمونه گیری موظف است ظرف چند ساعت و نهایتا یک روز، نتایج را در سیستم ما ثبت کند. در صورتیکه تست انتی ژن در محل صورت گیرد طرف ۳۰ دقیقه پاسخش مشخص است و اگر در محل گرفته شود و به مراکز فرستاده شود ظرف چند ساعت پاسخ برای بیمار مشخص می شود.

احتمال صادرات مازاد کیتهای ایرانی کرونا
سمیعی ضمن اشاره به اینکه درحال حاضر توان صادرات تست ها را داریم، افزود: اما نیاز آزمایشگاهی ما بیشتر است، ما نیاز روزانه را به سازمان غذا و دارو می دهیم و در شرایطی که نیاز آزمایشگاهی ما زیاد نباشد امکان دارد مازاد کیت ها صادر شود. اما در شرایط کنونی که درحال برنامه ریزی برای انجام ۱۰۰ هزار تست هستیم، صادرات صورت نمی گیرد مگر اینکه ظرفیت تولید داخل افزایش یابد. مدت ها است از کیت های تشخیص مولکولی ایرانی برای شبکه استفاده می نماییم و کیت های خارجی دپو شده در انبارها داریم و برای مراحلی که نیاز باشد از آنها استفاده خواهد شد. از طرفی زمانی هم که کیت جدیدی وارد آزمایشگاه می شود با کیت خارجی کنترل می نماییم تا اشکالی نداشته باشد.
وی افزود: در مورد کیت های آنتی ژن هم فقط بر تولید داخل متمرکز هستیم. برای شروع قدرتمند طرح حاج قاسم سلیمانی سعی کردیم از یکی از تولیدکنندگانی که سازمان جهانی بهداشت تایید کرده بود حدود ۲تا ۳ میلیون کیت تهیه نماییم و در اختیار مراکز بگذاریم. اما آن تولید کننده خارجی به علت فروش بسیار زیاد به آمریکا از فروش کیت به ما منصرف شد و ما با فشار بر تولید داخلی کیت های تشخیص سریع بیشتر را تهیه کردیم.

موارد استفاده تست سریع کرونا
سمیعی اظهار داشت: در هفته گذشته ۵۰۰ هزار تست بین دانشگاه های علوم پزشکی توزیع شد که برای موارد آموزشی هم استفاده می شود. تست های آنتی ژن حساسیتشان به پای تست های pcr نمی رسد و استاندارد طلایی ما برای تشخیص کرونا، PCR است. تستهای آنتی ژنی مجوز می گیرند که در موارد مثبت ۸۰ درصد با pcr مطابقت داشته باشند و در موارد منفی این مطابقت به ۹۷ درصد برسد. یعنی مثلا اگر در کلینیکی برای ۱۰۰ نفر هر دو تست را انجام دهیم باید ۸۰ نفر که pcr مثبت داشتند، تست آنتی ژن مثبت داشته باشند تا مورد اعتماد ما قرار گیرد.
وی همینطور اضافه کرد: شیوع بیماری در جامعه بر عملکرد کیت موثر است. اعلام می شود تست آنتی ژن را برای افراد سالم بدون علامت استفاده نکنید و تنها برای مواردی که فرد سالم بدون علامت در تماس مستقیم با فردی بوده که کرونا داشته است، می توان از تست آنتی ژن بهره برد.
وی در مورد هزینه ها و شرایط انجام تست در منزل توسط آزمایشگاه های خصوصی توضیح داد: نمونه گیری در منزل از مدت ها پیش در آئین نامه های ما پیشبینی شده است اما ماجرای کرونا متفاوت می باشد. برای فردی که در منزل بستری است، آزمایش باید توسط فردی از آزمایشگاه صورت گیرد، کسی که این خدمت را عرضه می کند باید آزمایشگاهی باشد. باید بدانیم نمونه در چه شرایطی و چگونه دریافت شده است و مسؤولیت نمونه گیری در منزل بر عهده مسؤول فنی آزمایشگاه است. در بحران کرونا با تبلیغ آزمایشگاه های خصوصی مواجه بودیم. فردی که تمایل نداشت به آزمایشگاه رجوع کند می تواند با آزمایشگاه های خصوصی مجاز اعلام شده تماس بگیرد و هیچ راه مجاز دیگری جز این نیست.

پول های آنچنانی برای نمونه گیری در منزل
سمیعی در اینباره اضافه کرد: متاسفانه برخی اپلیکیشن ها تست در منزل را تبلیغ کردند و سبب بالا بردن هزینه آزمایش ها شدند. البته برخی ازمایشگاه ها هم برای نمونه گیری در منزل طلب پول های آنچنانی می کردند. اگر قرار باشد آزمایش در منزل صورت گیرد باید با رقم معقولی هزینه از بیمار دریافت شود. ازاین رو اگر آزمایش در محل ازمایشگاه خصوصی صورت گیرد نباید بیشتر از ۳۰۱ هزارتومان باشد و اگر در منزل صورت گیرد معمولا آزمایشگاه صد هزار تومان به تعرفه اصلی اضافه می کردند اما، این آزمایش ها در منزل تعرفه مصوبی ندارند. کسی که در جایی غیر از آزمایشگاه ها می خواهد آزمایش دهد تنها باید با آزمایشگاه های مجاز وزارت بهداشت تماس بگیرد.
سمیعی درمورد انجام آزمایش کرونا در منزل توسط برخی اپلیکیشن ها، تصریح کرد: دیدن نسخه مردم و آگاه شدن از درخواست آنها احتیاج به امانت داری دارد و فرد باید صلاحیت داشته باشد. اپلیکیشن ها صلاحیتی برای انجام این کار ندارند، هرچند معتقدم این اپلیکیشن ها می توانند نقش تسهیل گر داشته باشند و آزمایشگاه را در معرض دید مردم قرار دهند، اینکه گروهی بدون شفافیت آزمایش ها را انجام دهند و مردم ندانند که آزمایش چگونه و در چه محلی انجام شده است، درست نیست. تاکید داریم مردم در جایی آزمایش انجام دهند که صلاحیت داشته باشد؛ چونکه شکایت از این اپلیکیشن ها هم قابل رصد نیست.
وی درباره تست های بزاقی، بیان نمود: یک نمونه برداری تنفسی داریم که تجربه دردناکی است؛ ولی تست بزاق خیلی راحت است به شرط آنکه پاسخ تست هم معتبر باشد. هم اکنون هیچ کیتی ندیدیم که به اندازه نمونه گیری با نازوفارنکس(تنفسی) نتیجه معتبر داشته باشد.

تستهای سریع کرونا تنها در مراکز دولتی
وی ضمن اشاره به اینکه تست های آنتی ژن تنها در مراکز دولتی انجام می شود و هنوز تحت پوشش بیمه قرار نگرفته است، اظهار داشت: تیم های سیار و مراکز ثابت فعلا تست رپید انجام می دهند و اگر فعلا جایی به جز این مراکز بخواهد تست آنتی ژن انجام دهد یا دروغ می گوید یا مقرر است تست دیگری با این نام برای متقاضیان انجام دهد. آزمایش آنتی ژن باید در شرایط ویژه ای صورت گیرد، تفسیر نتایج دقیقی هم داشته باشد که به مهارت تیم های ما نیاز دارد.
مدیرکل آزمایشگاهای مرجع وزارت بهداشت تصریح کرد: یکی از کیت های رپید تست های در حال تولید ۸۱ درصد حساسیت نسبی در توافق مثبت ها و ۹۷ درصد توافق منفی دارد. انتشار کرونا در هر منطقه جغرافیایی در عملکرد و سودمندی نتایج تأثیر دارد. هم کیت های در حال تولید و هم کیت هایی که مجوز گرفته اند به شکل دوره ای مورد ارزیابی قرار می گیرند تا در سطح بازار هم همان کیفیتی را داشته باشد که در ابتدا تایید شده است. در مورد واردات کیت هم طرف کره ای ابتدا موافقت نمود اما سپس به علت فروش کیت به آمریکا وارداتی صورت نگرفت. البته ما امیدوار به تولید داخل هستیم، سال ها است تولید کننده کیت های رپید تست برای مواد مخدر و روانگردان هستیم. ازاین رو می توانیم در ابعاد گسترده به تولید برسیم. کاربرد تست های آنتی ژن بسیار بالا است و ظرفیت فوق العاده ای در اختیار ما می گذارد.

فعالیت بیشتر از ۲۶۰ آزمایشگاه در حوزه کرونا

شیفتهای طولانی آزمایشگاهیان
وی اضافه کرد: بیشتر از ۲۶۰ آزمایشگاه فعال در زمینه کرونا داریم. در مورد تعداد تست ها همیشه ظرفیت ۲۵ هزار تست را داریم و این ظرفیت در مواقعی که موج ها شدت می گیرند به ۴۰ تا ۴۵ هزار تست در روز هم رسیده است. تنها چیزی که در آزمایشگاه فرسوده می شود اما از کار نمی افتد همکاران ما هستند که در شیفت های طولانی فعال می باشند.
سمیعی در پاسخ به سوالی درباره اینکه چرا برخی کرونا مثبت ها مجوز سفر می گیرند، اظهار داشت: امکان دارد نقص از ما یا از وزارت راه باشد. در عالم IT قضیه بسیار پیچیده است. مهم می باشد سامانه ها به هم متصل باشند، فعلا سامانه سرعت کار کاغذی را ندارد اما برای بخش خصوصی داریم سامانه ای چابک طراحی می نماییم تا آزمایشگاه ها بر مبنای کد ملی اطلاعات را وارد کنند و ما آنرا پایش نماییم. چند ماه قبل در شورایعالی بیمه تصویب گردید که برآورد هزینه خدمات آزمایشگاهی pcr بر اساس تولید داخل باشد که تصمیم کاملا درستی بود. بعد از تصویب هیئت وزیران هزینه تمام شده را بر مبنای تولید داخل برآورد کردیم و بعد از یک کار گروهی پیشنهاد دادیم قیمت ها تغییر کند و ۱۷ آذر هزینه آزمایش بخش خصوصی به ۳۰۱ هزارتومان برسد. در شرایطی که اجازه واردات راحت نداریم باید به تولید کننده داخلی فرصت دهیم.

هزینه انجام آزمایش برای اتباع
وی در خاتمه اضافه کرد: پرداخت هزینه آزمایش برای اتباع هم مانند سایرین است اما پیشنهاد دادیم برای بحث توریسم سلامت مبلغ آزمایش برای این افراد افزایش یابد که فعلا تغییری نداشته است و همه تابع همین تعرفه اعلام شده هستند.



1399/09/19
14:40:43
5.0 / 5
1268
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۱
آرایش عروس
aroosmakeup.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آرایش عروس محفوظ است

آرایش عروس

آرایشگاه عروس