درخواست انجمن داروسازان برای توقف فعالیت باجه های داروفروشی هلال احمر

درخواست انجمن داروسازان برای توقف فعالیت باجه های داروفروشی هلال احمر آرایش عروس: رئیس انجمن داروسازان ایران ضمن انتقاد از روند توزیع دارو در هلال احمر، از مكاتبه با وزیر بهداشت به منظور توقف فعالیت باجه های داروفروشی هلال احمر آگاهی داد.


دكتر محمد باقر ضیاء در گفت و گو با ایسنا، گفت: متاسفانه یكی از بزرگ ترین مشكلات نظام دارویی كشورمان، تصدی گری و دخالت مستقیم دولت در فروش دارو بوسیله داروخانه های دولتی و نهادها و ارگان های وابسته است؛ بطوریكه حالا وضعیت به گونه ایست كه بیشتر از ۵۰ درصد فروش دارو در سطح جامعه بوسیله این داروخانه ها انجام می شود.
وی ادامه داد: برمبنای اطلاعات موثق سازمان های بیمه، میزان گردش مالی برخی از این داروخانه ها، به ۵۰۰ برابر یك داروخانه خصوصی می رسد. در این بین جمعیت هلال احمر با دارا بودن داروخانه های زنجیره ای با ۳۶ شعبه در سراسر كشور، بزرگ ترین مجموعه داروخانه های وابسته به دولت را اداره می كند. این درحالی است كه برمبنای بند ۸ ماده ۳ اساسنامه این جمعیت، فقط كمك به تهیه دارو برای مراكز بهداشتی (با موافقت وزارت بهداشت) در زمره وظایف آن شمرده می شود كه با عنایت به ماموریت اصلی امدادی در اساسنامه، فقط در شرایط جنگی و بحرانی مشروعیت پیدا می كند، نه داروفروشی در حجم گسترده و در شرایط عادی.

رئیس انجمن داروسازان افزود: از طرف دیگر برمبنای اساسنامه جمعیت هلال احمر كشورمان و همین طور كمیته بین المللی صلیب سرخ و فدراسیون بین المللی صلیب سرخ و هلال احمر، مكررا بر غیر انتفاعی بودن این سازمان تاكید گردیده است. پس باید توجه داشت كه اقدام هلال احمر به دخالت در بازار دارویی كشور در شرایط غیر بحرانی، بدون درخواست وزارت بهداشت (و در مواردی حتی بدون دریافت مجوز از وزارت بهداشت)، صرفا اهداف اقتصادی را دنبال می كند و تخلف از اساسنامه شمرده می شود.

وی از آنچه كه "راه اندازی باجه فروش دارو توسط هلال احمر" خواند، انتقاد نمود و اظهار داشت: متاسفانه بتازگی این جمعیت برخلاف ضوابط و بخشنامه تاسیس داروخانه، اقدام به راه اندازی باجه فروش دارو كرده كه نخستین نمونه آن ماه گذشته در شهرستان آمل افتتاح شد و این نگرانی وجود دارد كه تاسیس غیر قانونی مراكزی تحت عنوان باجه های داروفروشی، توسط هلال احمر و سایر ارگان های دولتی، به یك رویه در سراسر كشور تبدیل گردد.

رئیس انجمن داروسازان افزود: با عنایت به اینكه قیمت دارو در اقصی نقاط كشور در همه داروخانه ها یكسان است، پس وجود این باجه ها یا داروخانه ها هیچ مزیت مادی برای مصرف كنندگان به همراه نخواهد داشت. از طرفی با فراگیر شدن سامانه های تامین و توزیع داروهای خاص، هم اكنون زمینه لازم برای دسترسی عادلانه دارو در سراسر كشور (از طریق داروخانه های عادی یا منتخب دانشگاه های علوم پزشكی) فراهم شده است؛ پس تاسیس این داروخانه ها نه تنها هیچ كمكی به مردم نمی كند، بلكه صرفا موجب بزرگ تر شدن اقتصاد دولتی و حذف داروخانه های خصوصی می شود.
او در آخر صحبت هایش اظهار داشت: این موارد، انجمن داروسازان ایران را بر آن داشته كه به منظر صیانت از چرخه دارویی كشور، طی مكاتبه با وزیر بهداشت، تقاضای خود در خصوص لزوم دستور فوری به منظور توقف فعالیت این مراكز را صادر كنند.




منبع:

1398/04/23
14:23:05
5.0 / 5
4141
تگهای خبر: بهداشت , بیمه , پزشك , پزشكی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۱
آرایش عروس
aroosmakeup.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آرایش عروس محفوظ است

آرایش عروس

آرایشگاه عروس