مبتلاشدن به كرونا بوسیله خوردن ممكن است؟

مبتلاشدن به كرونا بوسیله خوردن ممكن است؟ آرایش عروس: مواد خوراكی آلوده به ویروس جدید كرونا بی خطر نیستند اما متخصصان می گویند كه تابحال موردی از مبتلاشدن بوسیله خوردن این مواد دیده نشده هرچند این متخصصان همچنان از خطر بازارهای فروش گوشت كه در آن حیوانات زنده هم به فروش می رسند، می گویند.


به گزارش آرایش عروس به نقل از ایسنا، کارشناسان می گویند که منشأ بیماری همه گیر کرونا به ووهان چین و به یک بازار ماهی فروشی در این شهر برمی گردد. منشأ شیوع دیگری از این بیماری منتسب به یک بازار مواد خوراکی در پکن است و کمی قبل هم خبر ابتلای شمار زیادی از کارکنان کارخانه گوشت و کشتارگاه در آلمان به ویروس جدید کرونا، سر و صدای زیادی بر پا کرد.
هرچند که ویروس جدید معروف به "سارس کووید ۲" عامل بیماری زای یک بیماری ریوی است اما آیا انتقال این ویروس از راه مواد خوراکی هم ممکن است؟
مؤسسه فدرال ارزیابی ریسک در آلمان اما می گوید: هم اکنون هیچ موردی که در آن ثابت شده باشد، انسان از طریق خوردن مواد غذایی آلوده، به ویروس جدید کرونا مبتلا شده است، وجود ندارد. سازمان جهانی بهداشت و سازمان غذا و دارو آمریکا هم این مساله را تأیید کرده اند.
این ویروس در درجه اول از راه قطرات آب دهان یعنی هنگام عطسه، سرفه، بازدم یا "صحبت کردن" منتقل می شود.
اگر شمار کافی از این ویروس به مخاط بینی، دهان یا چشم فرد وارد شود، این فرد به بیماری مبتلا می شود. لازمه مبتلا شدن، در کنار شرط ورود مقدار کافی از این ویروس به مخاط نامبرده، الزاما زخمی بودن این مخاط نیست. بلکه بیشتر این نکته است که این ویروس به گیرنده های پروتئینی خاصی نیاز دارد که بتواند با آنها به سلول های میزبان نفوذ کند.

بینی راه مطمئنی برای ورود ویروس
به قول پزشکان به نظر می آید که راه ورود از راه بینی برای این مهاجمان بهترین و شرایط آن مناسب ترین شرایط باشد. متخصصان دانشگاهی در بوستون به این نتیجه رسیده اند که مجاری بینی، آنزیم ۲ مبدل آنژیوتانسین (ACE2) که ویروس به آن نیاز دارد، به مقدار زیادی موجود است. مقدار ACE2 در جریان مسیر راه های تنفسی از بالا به پایین کم می شود. متخصصان در تحقیقات خود به این نکته پی برده اند که ویروس از راه آلوده شدن شدید حفره بینی و از آنجا از راه مایعات بدن به بخش های تحتانی ریه منتقل می شوند.
این ویروس در درجه اول از راه قطرات آب دهان یعنی هنگام عطسه، سرفه، بازدم یا "صحبت کردن" منتقل می شوداحتمال وجود کرونا روی میوه و سبزی کم است برای مثال در اثر تماس با دست آلوده شاید این ویروس موجود باشد. سفارش می شود برای زدودن سبزیجات و میوه ها از ویروس، آنها را قبل از خوردن شست.
راه دیگر مبتلا شدن می تواند از طریق تماس باشد به این مفهوم که عامل بیماری زا به دنبال مجموعه ای از تماس ها منتقل شود. برای مثال اگر فرد مبتلا در دستش عطسه کند و با همان دست دستگیره در را بچرخاند و بعد فرد دیگری به دستگیره دست بزند، این ویروس به دست او منتقل شده و در صورتیکه این فرد به چشم خود دست بزند یا دست در بینی کند، انتقال ویروس به بدن امکان دارد.

آیا انتقال از طریق خوردن مواد غذایی ممکن است؟
در مورد مواد غذایی و گزینه انتقال از این طریق گفته می شود، یک فرد مبتلا باید روی گوشت یا مثلا میوه یا هر ماده غذایی دیگری عطسه کرده باشد یا این مواد را با دست آلوده به ویروس لمس کرده باشد و فرد دیگری در مدت زمانی کوتاه بعد از این تماس، به همان مواد دست زده و دستش را به سمت صورت برده باشد. تنها در این صورت آلودگی و انتقال امکان دارد.
پژوهشگران آلمانی می گویند، به علت ثبات و مانایی نسبتا کم این ویروس در محیط، این احتمال بسیار پایین و تنها بلافاصله بعد از آلودگی اول امکان پذیر است.
تحقیقات جدید نشان می دهند که بعد از آلودگی شدید سطوح به ویروس، این ویروس ها در سطوح مختلف مدت کوتاهی قدرت بیماری زایی را حفظ می کنند: تا ۴ ساعت روی سطوح مسی، تا ۲۴ ساعت روی سطوح مقوایی و ۲ تا ۳ روز روی استیل یا پلاستیک.
متخصصان علوم پزشکی در مجله "نیوانگلند جرنال آو مدیسین" در اینباره می نویسند: بدین سان پایداری این ویروس بسیار کمتر از بسیاری دیگر از ویروس ها و عوامل بیماری زاست. از طرفی به قول این محققان، در عمل هم به نظر می آید که ویروس ها در شرایط نور روز و نوسان دمایی و رطوبتی، در مقایسه با شرایط آزمایشگاهی، شانس کمتری برای زنده ماندن داشته باشند.
افزون بر این ویروس کرونا نمی تواند در مواد خوراکی تکثیر شود. برای همین احتمال واگیری از راه گوشت برای مثال، شبیه آنچه در آلمان و در کارخانه گوشت اتفاق افتاد، خیلی کم است.
پژوهشگران بیشتر مشکل را در بازارهای فروش گوشت و ماهی که در آنها حیوانات زنده هم به فروش می رسد، می بینند
این ویروس ها برای تکثیر به میزبانی زنده نیاز دارند و میزبان طبیعی آنها با استناد به پژوهش ها بر روی "دی ان ای"، احیانا خفاش است. اما این ویروس چگونه از خفاش به انسان منتقل شده است. "کاتری یالاوا"، محقق در یکی از دانشگاه های در فنلاند که سرگرم تحقیق درباره این مورد است می گوید که در بازار ماهی فروشان ووهان، تنها محصولات دریایی فروخته نمی گردد بلکه حیوانات وحشی همچون خفاش هم به فروش می رسد. به قول این پژوهشگر این باور در بین مردم چین وجود دارد که خوردن گوشت حیوانات عجیب و نادر، مزایایی برای سلامتی انسان دارد.

بازارهایی که در آنها حیوانات زنده گوناگون عرضه می شوند
با این حال، یاوالا این فرضیه را که در آغاز انتشار کرونا همه از آن سخن می گفتند، یعنی انتقال ویروس از راه خوردن گوشت این جانور را رد می کند. از نظر او بیشتر باید به احتمال آلودگی شدید محیط و فضا به ویروس، در این بازار سرپوشیده که در آن برخی حیوانات هم زنده به فروش می رسند، فکر کرد. حیوانات در شرایط استرس هم مجموعه ویروس بیشتری را حمل می کنند. در این مباحث از میزبان واسطه برای انتقال هم سخن رفته است برای مثال از مارها یا پانگولین ها (پولک پوست ها) یا سگ راکون.
از مجموعه این بحث ها می توان نتیجه گرفت که بازارهای فروش حیوان (گوشت) که در آنها موجودات زنده هم به فروش می رسند، از آنجائیکه این شرایط یعنی همزمانی حضور این گونه های متفاوت در یک زمان و مکان در طبیعت وجود ندارد، بسیار پرخطر است.

شستشو و حرارت کمک می کند
خلاصه اینکه در خرید مواد خوراکی باید به نکات بهداشتی عمل کرد، دست ها را شست و با ماسک به خرید رفت. همینطور در خانه مواد خریداری شده را از کیسه خرید بیرون آورد و بعد از جاسازی آنها باردیگر دست ها را شست. سفارش می شود که قبل از خوردن میوه و سبزیجات آنها را بشوییم. آب شمار زیادی از ویروس ها را دور می کند.
نوشیدن آب شرب بی خطر است چون که در مرحله تصفیه ویروس ها از بین می روند. در خانه، می توان ویروس های احتمالی را با حرارت دادن کم کرد که این مساله در مورد ظروف و مواد غذایی هم صدق می کند.
کندن پوست سیفی جات و میوه خطر بسیار پایین انتقال ویروس از راه این مواد خوراکی را باز هم کمتر می کند. سفارش می شود از آنجائیکه پوست خیلی از این سبزیجات و میوه ها حاوی موادی باارزش است، برای اطمینان از عدم آلودگی و به جهت اینکه پوستشان را نکنیم، از برس های مخصوص استفاده نماییم و خود این وسیله را هم به صورت منظم با دمای ۶۰ درجه در ماشین ظرفشویی یا از طریق های دیگر بشوییم.
در خرید مواد خوراکی باید به نکات بهداشتی عمل کرد، دست ها را شست و با ماسک به خرید رفتدر پاسخ به این پرسش که آیا شستشوی سبزیجات با سرکه می تواند به کشتن میکروب ها کمک کند؟ باید گفت مشخص نیست.
شواهدی وجود دارد که نشان می دهد، ویروس های کرونا PH پایین تر از ۴ را به سادگی تحمل نمی کنند. اما معمولا مدت زمانی که میوه ها و سبزیجات در سرکه قرار داده می شوند برای غیرفعال کردن این ویروس کافی نیست.
در مورد فریز کردن مواد هم از بیماری های مرس و سارس کووید ۱ می دانیم که این ویروس ها می توانند تا دو سال هم در فریزر همچنان قدرت بیماری زایی خویش را حفظ کنند.

ویروسی که از دهان وارد می شود، زنده می ماند؟
اما اگر ویروس ها بالاخره به یک طریقی با مواد خوراکی وارد دهان شوند آیا احتمال اینکه در گلو بمانند وجود دارد؟
احتمال این مساله خیلی کم است ولی پژوهشگران هنوز پاسخ دقیقی برای این مورد ندارند. اما آنچه مسلم است این است که این ویروس ها اگر با مواد خوراکی وارد معده شوند، در محیط اسیدی معده یا زنده نمی مانند یا احتمال زنده ماندنشان بسیار پایین است. در مخاط روده هم هرچند وجود گیرنده های پروتئینی برای ویروس ها به اثبات رسیده است اما امکان تکثیر آنها تا کنون با استناد به مطالعات مؤسسه فدرال خطر آلمان به اثبات نرسیده است.
اما این نکته هم گفتنی است که مواردی از وجود سارس کووید ۲ در آزمایش مدفوع برخی بیماران به اثبات رسیده است. اما شاید این مواد از راه خون به روده و سپس به مدفوع راه پیدا کرده اند.
بنابر گزارش دویچه وله، با این تفاصیل، درباره ابتلای شمار زیادی از کارکنان کارخانه های گوشت باید گفت موضوعی که مشخص است این است که نرخ بالای مبتلا شدن را باید به شرایط نامناسب محیط کار نسبت داد.




منبع:

1399/04/10
13:57:44
5.0 / 5
1138
تگهای خبر: استرس , بدن , بهداشت , بیمار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
آرایش عروس
aroosmakeup.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آرایش عروس محفوظ است

آرایش عروس

آرایشگاه عروس