در گفت وگو با ایسنا اعلام شد

97 سال ارتقای كیفیت نان ایرانی یا نوشابه های انرژی زا، اولویت بعدی

97 سال ارتقای كیفیت نان ایرانی یا نوشابه های انرژی زا، اولویت بعدی آرایش عروس: مدیركل نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی و آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو با اشاره به اینكه اولویت این سازمان در سال آینده توجه به كیفیت نان و فرآورده های آردی است، اظهار داشت: بر این اساس به شكلی سال آینده سال ارتقاء كیفیت نان در كشور است.



دكتر بهروز جنت در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به برنامه كاهش نمك، قند و روغن در فرآورده ها و محصولات غذایی، اظهار داشت: باید توجه كرد كه این اقدامات فرآیندهایی مداوم محسوب می شوند و نمی توان اظهار داشت كه طی مدت زمانی مشخص به آخر می رسند.
كاهش قند نوشابه های گازدار به زیر 10 گرم در 100سی سی
وی با اشاره به اینكه سازمان غذا و دارو در حوزه فرآورده های غذایی و خوراكی دو اقدام را پیش می برد، اضافه كرد: در وهله اول تلاش می كنیم غلظت نمك، قند و چربی را در محصولات شور، پركالری و شیرینی كه با قندهای ساده شیرین شده اند، پایین آوریم. بعنوان مثال در گذشته حداقل قند ساده ای كه در نوشابه های گازدار مورد استفاده قرار می گرفت، 12 گرم در 100 سی سی بود، اما وزارت بهداشت اعلام نمود كه اولا باید واژه "حداقل" را برداریم و به جای آن واژه "حداكثر" بگذاریم. بدین سان میزان استاندارد قند ساده در نوشابه های گازدار را به حداكثر زیر 10 گرم در 100 سی سی تبدیل كردیم. البته برخی شركت های خارجی و داخلی مقاومت هایی را در برابر این مورد انجام دادند، اما چون این مورد مصوب و پروانه های ساخت اصلاح شد، همه از این مصوبه تمكین كردند و اجرایی شد.
تغییر تدریجی در ذائقه مردم
جنت همینطور اظهار داشت: باید توجه كرد كه كاهش قند، چربی و نمك در محصولات و فرآورده های غذایی باید به تدریج كاهش یابد؛ چراكه هدف مان تنها كاهش این موارد در فرآورده های غذایی و خوراكی نیست، بلكه هدف ما این است كه ذائقه مردم هم تغییر كند و در عین حال برچسب گذاری ها هم اصلاح شوند. حال اگر به طور ناگهانی نمك را در محصولی كاهش دهیم، مردم به این طعم عادت نمی كنند. ازاین رو مردم باید به تدریج به یك ذائقه خاص و سالم عادت كنند و ما باید به گونه ای این اقدام را پیش بریم كه تفاوت طعم حس نشود. بر همین مبنا به صورت سالانه قند، نمك و چربی را تاجایی كه فرمولاسیون اجازه دهد، در بعضی محصولات كاهش می دهیم.
نمك نان به زیر 1. 5 گرم رسید
مدیركل نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی و آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو با اشاره به اینكه بر این اساس هم چراغ راهنمای تغذیه را به مردم نشان می دهیم و هر سال هم یك محصول را بعنوان اولویت مان انتخاب می كنیم، اظهار داشت: بعنوان مثال در یك سال اولویت مان نوشابه است و در سال دیگر بر روی كاهش قند افزوده آبمیوه ها كار می كنیم. به طوریكه در سال قبل اولویت كاری ما كاهش قند در نوشابه های گازدار و كاهش نمك در نان بود. باید توجه كرد كه میزان نمك در نان در گذشته 2. 5 گرم بود كه به تدریج به دو گرم و هم اكنون به زیر 1. 5 گرم رسیده است و به همین ترتیب كار را ادامه می دهیم. در عین حال تلاش می كنیم به صنعت هم كمك كنیم تا فرآورده هایی را در محصولاتش جایگزین كند.

جنت با اشاره به اینكه برای سال آینده هم به تدریج روی محصولات مختلفی مانند نوشابه های انرژی زا كار می كنیم، اظهار داشت: باید توجه كرد كه محصولاتی مانند نوشابه های انرژی زا تعریف و گروه هدف خاص خویش را دارند. این درحالیست كه متاسفانه در ایران برخی فرآروده ها از گروه هدف شان خارج می شوند. بعنوان مثال نمی توانیم بگوییم كه قند نوشابه های انرژی زا را كاهش دهید، زیرا ورزشكاران آنها را مصرف می كنند و هدفشان دریافت كالری است. ازاین رو عرضه برخی فرآورده های اینچنینی باید هدفمند شود و به دست گروه هدفش برسد.
سال 97؛ سال ارتقاء كیفیت نان
وی تصریح كرد: از طرفی یكی ازبرنامه های اصلی ما برای سال آینده توجه به نان و فرآورده های آردی است. بر این اساس تلاش می كنیم كه اولا بتوانیم نان مصرفی مردم را از نظر میزان نمك اصلاح كرده و در عین حال سایر بهبوددهنده ها و مخمرها را به آن اضافه كنیم. بر این اساس به شكلی سال آینده سال ارتقاء كیفیت نان در كشور است.




1396/09/15
11:20:54
5.0 / 5
274
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۳
آرایش عروس
aroosmakeup.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آرایش عروس محفوظ است

آرایش عروس

آرایشگاه عروس