مصائب یك عادت!

مصائب یك عادت! به گزارش آرایش عروس یك روز معمولی است؛ مثل همه روزها. لباس می پوشید، كیفتان را بر می دارید و از خانه می زنید بیرون برای انجام كارهای روزمره تان. اما چند دقیقه بعد دردی عمیق تمام ناحیه شكمتان را در بر می گیرد و عرق سردی روی بدنتان می نشاند. به اطرافتان نگاه می كنید اما هیچ سرویس بهداشتی نمی بینید. حالا آن درد جای خودش را به یك ترس می دهد كه مبادا لكه های قرمز روی لباستان پدیدار شود و بی آبرو شوید!



امروز هفتم خردادماه، روز جهانی «بهداشت قاعدگی» است؛ همان چیزی كه بسیاری از زن ها به نشانه شرم و حیا پنهانش می كنند اما خیلی از كشورهای دنیا در چنین روزی همایش ها و سمینارهای مهمی درباره آن برگزار و از مبحث مهم بهداشت قاعدگی صحبت می كنند.

این روز در ۲۸ ماه می توسط انجمن NGO WASH مستقر در برلین آلمان به نام روز جهانی بهداشت قاعدگی نام گذاری شده است. چون ماه می پنجمین ماه سال است و خیلی از بانوان هم به صورت متوسط پنج روز در هر ماه گرفتار خونریزی می شوند و چرخه قاعدگی بانوان معمولاً ۲۸ روز است، ۲۸ ماه می بعنوان نمادی برای توجه به بهداشت قاعدگی انتخاب شده است تا زن های جهان در اینباره حرف بزنند.

اما زن ها برای این عادت ماهانه هنوز كه هنوز است با مصائب زیادی دست و پنجه نرم می كنند. اما چه مصائبی؟

فرزانه ۲۸ ساله می گوید: «مهم ترین مسئله من این است كه هیچ كس خودش را موظف نمی داند در دستشویی های عمومی در سطح شهر یا حتی سرویس های بهداشتی سازمان ها، رستوران ها و … نوار بهداشتی یا دستمال كاغذی قرار دهد. در حالیكه این مورد در همه جای جهان حل شده و جزء هزینه كردهای عادی برای هر سازمانی به حساب می آید. در ایران هیچ كس متوجه نیست كه وجود دستمال كاغذی و نوار بهداشتی در دستشویی به اندازه مایع دستشویی مهم می باشد. متأسفانه ما زن ها نه تنها در اینباره صحبت نمی نماییم بلكه انتظار هم نداریم كسی این كار را برایمان انجام دهد. همه فكر می كنند كه ما موظف هستیم حتما در كیف دوشی مان یك عدد نوار بهداشتی داشته باشیم اما من می گویم وقتی قرار نیست سرویس های بهداشتی به این نیازهای مهم توجه داشته باشند پس دلیل تفكیك جنسی سرویس های بهداشتی چیست؟ مگر یكی از علل تفكیك این نیست كه نیازهای زن و مرد با هم فرق دارند؟ آیا واقعاً نصب پلاك زنانه و مردانه سر در سرویس های بهداشتی دغدغه ماست؟

من یك روز در رستورانی پریود شدم و به سرعت به سمت سرویس بهداشتی رفتم اما در سرویس زنانه حتی دستمال كاغذی هم نبود. من از این بابت به مدیر رستوران اعتراض كردم و به او گفتم وظیفه شماست كه در سرویس بهداشتی زنانه نیازهای زنان را پیشبینی كنید اما او یك جوری با تعجب به من نگاه كرد كه انگار دارم چه حرف عجیبی می زنم! حتی دوستم كه با من بود و اتفاقاً او هم دختر بود از این اعتراض من تعجب كرد. متأسفانه در كشور ما تعداد دستشویی هایی زنانه خیلی كم است و آن تعداد كم هم بدون امكانات هستند. حرف من این است كه هر كس مسئول سازمانی می شود به نیازهای زنان فكر كند و متوجه شود كه نوار بهداشتی به اندازه مایع دستشویی مهم است!»

«باران» كه یك مهندس نساجی است هم از دغدغه هایش برایمان می گوید: «بارها برایم پیش آمده است كه برای سركشی به كارخانه كه محیطی مردانه است رفته ام و آنجا پریود شده ام و تقریباً توان راه رفتن را از دست داده ام. رنگ صورتم می پرد و از درد به خودم می پیچم و نمی توانم به هیچ كس بگویم چه اتفاقی برایم افتاده! بارها وقتی در این شرایط قرار گرفته ام، مدیرم رو به من گفته كه خانم مهندس! چرا امروز متمركز نیستید؟ و من مجبورم لبخند بزنم و همه چیز را عادی جلوه دهم. در صورتیكه اگر یك مریضی بود می توانستم با صدای بلند اعلام كنم كه مثلاً سرم درد می كند اما هیچ زنی نمی تواند فریاد بزند كه من امروز پریودم؛ دست از سرم بردارید! البته من در زندگی شخصی با همسرم هم این مشكل را دارم. همسرم بعد از ۱۰ سال زندگی مشترك هنوز نمی داند در این دوران باید بیشتر مراعات حال من را بكند و سر مسائل كوچك با من نجنگد.»

«سیما» اما برای من یك خاطره تعریف می كند: «یك بار در محل كارم پریود شدم و مثل همیشه قرص پروفن خوردم تا بتوانم به كارهایم برسم و كسی متوجه درد و حال بدم نشود اما واقعاً نمی دانم چه اتفاقی افتاد كه پس از خوردن قرص یك دفعه بدنم خشك شد و نتوانستم هیچ حركتی بكنم. همكارانم با اورژانس تماس گرفتند و وقتی تكنسین ها بالای سرم آمدند فكر كردند كه من آبستن هستم و در اینباره از من سوال پرسیدند. در آن لحظه تمام همكاران آقا دورم جمع شده بودند و مكالمه من را با تكنسین ها می شنیدند و هیچ كدام به حریم شخصی من احترام نگذاشتند تا معالجه ام راحت صورت گیرد. تا جایی كه تكنسین ها از آقایان همكارم خواستند مرا تنها بگذارند. در حالیكه این همان آقایانی هستند كه ما وقتی پریود هستیم خجالت می كشیم دردمان را به آنها بگوییم یا حتی از آنها به خاطر مشكلات عادت ماهانه مرخصی بگیریم.»

این روایت ها بخش بسیار كوچكی از چالش های زنان درباره قاعدگی هستند و زنان زیادی در اطراف ما بابت این چرخه بسیار متداول كه نشان دهنده سلامت جسمی یك زن است، خجالت زده هستند و از صحبت كردن درباره آن شرم دارند. اما آنچه كه همه خانم ها باید بدانند این است كه این فرآیند به صورت طبیعی در دوران باروری جنسی پستانداران ماده رخ می دهد و هیچ اتفاق عجیب، شرم آور و ترسناكی نیست.




1398/03/07
14:58:25
5.0 / 5
4814
تگهای خبر: بدن , بهداشت , بینی , دختر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۳
آرایش عروس
aroosmakeup.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آرایش عروس محفوظ است

آرایش عروس

آرایشگاه عروس