رئیس كمیسیون سلامت شورای شهر تهران خبر داد

سهم ۱۰۷ تنی شهرتهران در تولید زباله بیمارستانی

سهم ۱۰۷ تنی شهرتهران در تولید زباله بیمارستانی آرایش عروس: رئیس كمیسیون سلامت شورای شهر تهران از تولید روزانه ۱۰۷ تن زباله بیمارستانی در شهر تهران اطلاع داد.



به گزارش آرایش عروس به نقل از ایسنا، زهرا صدراعظم نوری در هشتاد و سومین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران، با اشاره به تولید روزانه ۱۰۷ تن زباله بیمارستانی در شهر تهران اظهار داشت: چند سالی است كه درد بی درمان پسماند پزشكی گریبان پایتخت را گرفته است. مراكز درمانی كه روزانه محل رجوع هزاران بیمار و دردمند این شهر است اقدام به تولید ده ها تن زباله پزشكی كرده كه با سرنوشتی نامعلوم و بی سامان در طبیعت رها شده و بی مهابا بر پیكره محیط زیست زخم كاری می زند.

وی اضافه كرد: هر چند به علت عدم ثبت اطلاعات توسط متولیان امر متاسفانه آمار دقیقی از میزان تولید پسماند پزشكی در اختیار نیست اما بر مبنای آمار تقریبی كه توسط كارگروه مدیریت پسماند استان تهران عرضه شده روزانه ۱۱۵ تن پسماند پزشكی در استان تهران تولید می گردد كه از این رقم ۱۰۷ تن سهم شهر تهران به حساب می آید كه از حدود ۷ هزار مركز درمانی جمع آوری می شوند.

وی افزود: ذكر همین آمار نشان دهنده لزوم ساماندهی اصولی در مورد نحوه جمع آوری و حمل و نقل و دفع صحیح پسماند پزشكی است حال آن كه در عمل وضع به گونه های دیگری است و علی رغم ماهیت خطرناك زباله های بیمارستانی و امكان بروز فاجعه جبران ناپذیر انسانی و محیط زیستی چالش های بی شماری در اجرا وجود دارد.

رئیس كمیسیون سلامت شورای اسلامی شهر تهران تصریح كرد با وجود آنكه مطابق قانون مدیریت پسماند مصوب سال ۱۳۸۳ و ضوابط و روش مدیریت اجرایی به پسماند پزشكی مصوب سال ۱۳۸۶ كه بر طبق آن صراحتا وظایف و تكالیف دستگاه ها و نهادهای ذیربط تعیین شده است اما از آن سال تابحال تفاوت محسوسی در دفع قانونی پسماندهای بیمارستانی صورت نگرفته است.

وی با اشاره به این كه مطابق ماده ۷ قانون مدیریت پسماند، مدیریت كلیه پسماندهای صنعتی كه شامل پسماندهای بیمارستانی هم می شود، به عهده تولید كننده است اضافه كرد: تنها در صورت تبدیل این پسماندها به پسماندهای عادی، امكان واگذاری آن به شهرداری ها وجود دارد. از سویی بر مبنای ماده ۱۳ همان قانون، مخلوط كردن پسماند پزشكی باسایر پسماندها و تخلیه و پخش بازیافت آنها در محیط ممنوع می باشد. این در شرایطی است كه وجود تعارضات میان دستگاه ها زمینه مناسبی برای موج سواری قانون گریزان فراهم نموده است.

نوری اضافه كرد: به صورتی كه از ۱۰۷ تن زباله تنها ۷۸ تن آن هم فقط به تعداد ۱ هزار و ۵۵۳ مركز از ۱۷۰۰ مركز درمانی توسط شهرداری دریافت و به مراكز دفن بهداشتی منتقل می گردد و مابقی به علت عدم تعهد تولید كنندگان نسبت به سلامت جامعه، عدم انعقاد قرار داد با شهرداری و فرار از پرداخت تعرفه، جمع آوری و دفع بهداشتی، با پسماند عادی مخلوط و درسطح شهر رها می گردد.

نوری تاكیدكرد: عمق فاجعه زمانی هولناك تر می گردد كه بر مبنای اعلام سازمان محیط زیست تفكیك پسماند در تعداد بسیار محدودی از بیمارستان ها به صورت قابل قبول انجام می گردد و در بقیه نامطلوب گزارش شده است و از جانب دیگر با وجود دستگاه های بی خطر ساز صراحتا به عدم تعیین بی خطر شدن پسماندهای پزشكی اشاره شده است، در چنین شرایطی شهرداری تهران برای اجرای وظایف قانونی خود با چالش های بزرگی مواجه خواهد شد چون كه هم در بحث تفكیك زباله و هم در تبدیل زباله پزشكی و زباله عادی و دریافت آن با نقض آشكار قانون مواجه می باشد.

وی افزود: از وزارت بهداشت بعنوان ضامن سلامت جامعه و هم بعنوان متولی مدیریت پسماند پزشكی در جایگاه تولید كننده می خواهم ضمن پذیرش مسئولیت های خود در امر امحاء و بی خطر سازی این قبیل زباله ها اقدام جدی انجام دهند. همینطور از وزیر پركار بهداشت و درمان و آموزش پزشكی انتظار دارم به منظور اعزام كلیه مراكز درمانی تحت نظارت خود جهت رعایت قانون و دستور العمل های موجود در زمینه پسماند پزشكی تمهیدات لازم را اتخاذ و دستور عاجل به همه دستگاه های ذی ربط ابلاغ كند.




1397/06/11
12:53:31
5.0 / 5
4292
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , پزشك , پزشكی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۲
آرایش عروس
aroosmakeup.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آرایش عروس محفوظ است

آرایش عروس

آرایشگاه عروس