دستاوردهای انقلاب در حوزه سلامت از زبان وزیر بهداشت

دستاوردهای انقلاب در حوزه سلامت از زبان وزیر بهداشت آرایش عروس: وزیر بهداشت، دستاوردهای انقلاب در حوزه سلامت را شرح داد.


به گزارش آرایش عروس به نقل از ایسنا، دكتر سیدحسن هاشمی با اشاره به اینكه انقلاب اسلامی اتفاق بسیار بزرگی بود كه باید شب و روز ۲۲ بهمن، سرشار از شادی باشیم، اظهار داشت: كمتر موفق شدیم كه برای نسل های پس از انقلاب، شرایط انقلاب اسلامی، پیروزی ملت، نابودی رژیم پهلوی، احیای اسلام و تولید خودباوری در ایران و امت اسلامی را بیان نماییم. امیدوارم از میراث گرانبهای انقلاب اسلامی همانطور كه آرزوی بنیانگذاران و شهدای انقلاب بود و شایسته مردم ایران است، نگهداری كنیم
وی اضافه كرد: امید به زندگی در دوران پیش از انقلاب و در دهه ۳۰، حدود ۳۵ سال و در سال های انقلاب اسلامی حدود ۵۵ سال بود، اما هم اكنون امید به زندگی ایرانی ها حدود ۲۵ سال افزایش پیدا كرده است. هم اكنون امید به زندگی برای مردان حدود ۷۴ سال و برای زنان حدود ۷۸ سال است كه دلیل عمده آن، ارتقای سواد، دانش، توسعه وسایل ارتباط جمعی، تامین آب آشامیدنی سالم و ارتقای بهداشت عمومی در كنار خدمات دولت های پس از انقلاب بوده است.
هاشمی اضافه كرد: بین امید به زندگی مردم ایران با كشورهای همتراز خود، تفاوت زیادی وجود دارد و اگر جنگ تحمیلی و آمار بالای قربانیان حوادث جاده ای در كشور نبود و مردم هم مراقبت بیشتری می كردند، تحرك بیشتری داشتند و مراقبت های بهداشتی را رعایت می كردند، طول عمر مردم بیشتر بود.
وزیر بهداشت ادامه داد: پیش از انقلاب اسلامی، ۷۰ درصد از مرگ مردم به علت بیماری های واگیر بود و دلیل عمده آن پوشش ۳۰ درصدی واكسیناسیون بود؛ در حالیكه امروز پوشش واكسیناسیون در كشور ۱۰۰ درصد است. ۱۵ سال است كه فلج اطفال ریشه كن شده و بیماری هایی مانند دیفتری، آبله و سرخك به حداقل و حدود صفر رسیده و بیماری های واگیر علت كمتر از ۱۰ درصد از مرگ مردم ایران است.
هاشمی اظهار داشت: شیوع بالای بیماری های غیرواگیر نشان دهنده تمول جوامع است، در بعضی از كشورهای همسایه بیماری های واگیر، قربانی های زیادی می گیرد، اما در ایران بیماری های قلبی و عروقی، سبك زندگی و رژیم غذایی نامناسب و بیماری های غیرواگیر، دلیل عمده مرگ مردم است. در كنترل بیماری های واگیر در منطقه، بی نظیر هستیم و یكی از دلایل آن هم تولید شبكه بهداشتی مدرن و مجهز در روستاها پس از انقلاب بود.
وزیر بهداشت همینطور اظهار داشت: در دوران پیش از انقلاب، مرگ مادران آبستن ۱۳۰ در هر صد هزار نفر بود؛ در صورتی كه هم اكنون به كمتر از ۱۸مورد در صدهزار رسیده و این یعنی ۱۱۲ مادر بیشتر زنده می مانند. مرگ نوزادان در دوان پیش از انقلاب هم ۱۳۶ در هر صد هزار تولد زنده بود، اما امروز این شاخص به ۹.۶ در هر صد هزار تولد زنده رسیده و این ناشی از خدمات و حمایت های وزرای بهداشت سابق، دولت ها و مجالس گذشته است و ما به این حمایت ها قانع نیستیم و علاقه مندیم كه مرگ مادران آبستن به شش مورد در هر صد هزار نفر برسد.
وی اضافه كرد: رسیدن مرگ مادران آبستن به صفر، امكان پذیر نیست و در بهترین نظام های سلامت دنیا این شاخص حدود ۶ در هر صد هزار نفر است. در هر حال شبكه بهداشت و درمان كشور با وجود موقعیت جغرافیایی ویژه كشور، شیوع بیماری های غیرواگیر در كشورهای منطقه و جنگ در كشورهای همسایه و مبارزه با تروریسم، كارآمد است و موفقیت های زیادی داشته است.
بنابر اعلام وبدا، وی كه در برنامه تیتر امشب صحبت می كرد، اضافه كرد: اگر انقلاب در كشور رخ نداده بود، شرایط كشور و مردم باز هم تغییر می كرد، اما جهت این تغییرات به سمت مناطق محروم و مرزی نبود. در ایام اخیر در استان هرمزگان ۲۲۸ پروژه بهداشتی و درمانی را افتتاح كردیم و ۳۶۰ پروژه دیگر در حال اجرا می باشد و در استان سیستان و بلوچستان هم ۵۶۰ پروژه بهداشتی و درمانی در حال ساخت است. امروز هیچ مركز بهداشتی در كشور فاقد پزشك نیست، در حالیكه در دوران پیش از انقلاب حتی در بعضی مراكز استان ها پزشك متخصص وجود نداشت و در خیلی از شهرهای كشور تعدادی پزشك هندی و بنگلادشی، خدمات عرضه می دادند. هم اكنون ۵۰ هزار پزشك متخصص و فوق تخصص در كشور فعالیت دارند، در صورتی كه در اوایل انقلاب ۲۹۰۰ پزشك متخصص در كشور فعالیت داشتند.
وزیر بهداشت همینطور اضافه كرد: تعداد دانشجویان رشته های علوم پزشكی از ۲۵ هزار نفر در اوایل انقلاب اسلامی به ۲۵۰ هزار نفر افزایش یافته و سطح علم، دانش و مهارت آنها بسیار بالا است. در روستاها علاوه بر فعالیت شبكه بهداشت و درمان، بهورزان حضور دارند و به مردم خدمات عرضه می دهند و علاوه بر این، پزشكان هم حضور دارند و به ازای هر ۳ هزار نفر در روستاها، یك پزشك فعالیت دارد و شب را در روستاها می مانند.
وی ادامه داد: پوشش بیمه ای در كشور حدود ۹۶ درصد است و ۳۵ میلیون نفر از مردم به صورت مجانی بیمه شدند. در دولت یازدهم هم ۱۱ میلیون نفر به صورت مجانی بیمه شدند. در همه روستاها ماما حضور دارد، در حالیكه وقتی دانشجو بودیم، ماما در روستا نبود و پس از انقلاب اقدام به تربیت ماما كردیم كه به كاهش مرگ مادران منجر گردید. در دولت یازدهم، یك میلیون و ۸۰۰ هزار زایمان طبیعی به صورت مجانی انجام و ۲۰۰۰ واحد اختصاصی زایمان در كشور تاسیس و تجهیز شد. هم اكنون هم ۷ هزار متخصص زنان در كشور فعالیت می نمایند و تمامی آنها از بانوان هستند و نه تنها در دوره های تخصصی بلكه در دوره های فوق تخصصی هم تربیت شدند.
هاشمی اضافه كرد: وضعیت بهداشتی و درمانی روستاها بهتر از حاشیه شهرها است، نمی گوییم وضعیت روستاها ایده آل است، اما وضعیت مناسب است؛ در صورتی كه وضعیت حاشیه شهرها مناسب نمی باشد. برخی افراد اعتقاد داشتند كه نباید به مردم حاشیه نشین شهرها خدماتی عرضه شود تا به این مناطق مهاجرت نكنند، اما نخستین گام در عرضه خدمات به مردم این مناطق را حوزه بهداشت و درمان در دولت یازدهم برداشت و نگاه انسانی به ساكنین این مناطق داشت. در حاشیه شهرها، پزشكان و مراقبین سلامت حضور دارند و مراكز بهداشتی و درمانی، پایگاه های سلامت و اورژانس بوجود آمده است. البته مردم نباید ترغیب شوند كه به حاشیه شهرها مهاجرت كنند؛ چون كه وضعیت روستاها بهتر از حاشیه شهرها است.
وی با اشاره به اینكه در طرح تحول سلامت در حوزه دندانپزشكی حدود ۱۰۰۰ میلیارد تومان هزینه شد، اظهار داشت: برای بیش از ۴۰ میلیون نفر اقدامات پیشگیرانه از پوسیدگی و خرابی دندان انجام شده ست و امیدواریم كه بتوانیم اقدامات پیشگیرانه دندانپزشكی را تا دانش آموزان كلاس ششم انجام دهیم و یكی از كشورهای با رتبه مناسب در جهان باشیم. تعداد دندان های پوسیده مردم ایران از ۲.۲ به حدود ۱.۸ كاهش یافته و اگر این شاخص به یك برسد، وضعیت ما مطلوب می گردد.
هاشمی اظهار داشت: جمعیت هدف ما برای اقدامات دندانپزشكی، افراد كمتر از ۱۴ سال هستند و بیش از ۴۰ میلیون خدمت در ۲.۵ سال قبل در چند نوبت برای آنها انجام شده است. ۱۷۰۰ كلینیك دندانپزشكی در كشور فعال شده، اما خدمات دندانپزشكی، یكی از گران ترین خدمات حوزه سلامت است. مردم باید در نگهداری از دندان های خود مراقبت كنند و اگر تمامی خدمات فراهم باشد، مردم ممكن است موارد بهداشتی مانند مسواك زدن و استفاده از دندان به جای قند شكن را رعایت نكنند. البته پوشش و پشتیبانی از خدمات دندانپزشكی در هیچ كجای دنیا، كامل نیست.
وی همینطور درباره اقدامات انجام شده در حوزه دارو، اظهار داشت: در حوزه دارو كارهای خوبی انجام شده است و اگر بخشی از كارها دولتی نمی ماند، پیشرفت ما در حوزه دارو به مراتب بهتر بود. درحال حاضر ۹۶ درصد داروهای مورد نیاز را در داخل كشور می سازیم و چهار درصد بقیه را كه داروهای گران است، وارد می نماییم. حدودا هر ماه، ۲ داروی جدیدی را از صفر تا صد تولید می نماییم. این درحالیست كه پیش از انقلاب كلا داروهای ما وارداتی بود و طرح ژنریك وجود نداشت و برندهای خارجی وارد می شد، اما پس از انقلاب شركت های بزرگ دارویی تاسیس شدند و شركت هایی كه وارد بایوتكنولوژی شدند، درحال حاصر داروهای جدید را در حوزه درمان بیماران خاص و صعب العلاج، سرطانی و پیوندی می سازند و وضع شان خوب است و بعضی از این شركت ها به ۵۰ كشور دنیا صادرات دارو دارند.
هاشمی اظهار داشت: در پنج سال قبل رقم صادرات ما ۲.۵ برابر افزایش پیدا كرده و این صادرات منحصر به كشورهای پیرامون نیست، بلكه مصرف كنندگان ما در حوزه دارو كشورهای مهمی چون روسیه یا آفریقای جنوبی هستند و در بعضی كشورها، بخش خصوصی شركت تاسیس كرد و یا كارخانه دایر كرده است. در حوزه دارو وضعیت خوبی داریم، اما شخصا راضی نیستم و فكر می كنم با دانش و جوانانی كه داریم، می توانیم پیشرفت بیشتری نماییم. طی سال های اخیر شركت های دانش بنیان شكل گرفته و ۳۵۰ شركت داریم و ۵۰ درصد خدماتی كه در این حوزه انجام می شود، در حوزه پزشكی و دارو است. وضعیت كشور در حوزه دارو و واكسن خوب است، اما علاقه داریم كه در عرصه بین المللی رقابت بیشتری انجام دهیم.
وی تصریح كرد: باید تراز كشور در حوزه دارو مثبت باشد و صادرات ما بیشتر از واردات باشد. باید سالانه بیش از ۱۰ برابر آنچه الان صادر می نماییم، صادرات دارو انجام دهیم. وقتی رقابت از داخل كشور به خارج مرزها برده شود، هم داروها كیفیت بهتری پیدا می كنند، هم اشتغال تولید می شود، هم ارزآوری صورت می گیرد و هم توانمندی های جوانان كشور معرفی می گردد.
وزیر بهداشت اظهار داشت: در حوزه دندانپزشكی هم در كشور اتفاقات بزرگ و خوبی رخ داده است. حدود ۳۰ هزار دندانپزشك در كشور در تخصص های مختلف تربیت شدند. در دوران پیش از انقلاب اسلامی، هر فردی در تهران بیمار می شد باید به بیمارستان شوروی و آمریكایی كه در ایران احداث شده بود، رجوع می كرد و یا اگر توانایی مالی مناسبی داشت برای درمان به خارج از كشور رجوع می كرد. امروز در میان ایرانی ها خارج و داخل كشور در رشته های پزشكی، چهره های بین المللی زیادی داریم كه باید به آنها افتخار نماییم. رسانه ها و تریبون ها باید قدردان پزشكی كشور بعنوان ثروت ملی باشند. مقام معظم رهبری در زمان ترخیص از بیمارستان فرمودند كه به جامعه پزشكی و پرستاری به خاطر دانش، مهارت و محبت شان افتخار می نماییم.
وی ادامه داد: گاهی اوقات نیمه خالی لیوان را می بینیم كه خوب نیست و متاسفانه این نوع نگاه در كشور شایع شده و در جامعه به آن دامن زده شده است. اگر كفران نعمت نماییم آن نعمت از ما دریغ خواهد شد. در حوزه های مختلف پزشكی، اساتید بسیار با ارزشی داریم كه از نظر دانش، اخلاق، مهارت، انسان بودن، فروتنی، انقلابی بودن و علاقه به وطن بی نظیر هستند، اما كم معرفی می گردند و شاید علت این باشد كه خودشان نمی خواهند معرفی شوند. ما در زمینه پیوند قلب، پانكراس، ریه، كلیه و كبد موفقیت های بسیاری داشته ایم و سالانه ۲۵۰۰ پیوند كلیه صورت می گیرد و فقط در یك بیمارستان ما در یك سال بالغ بر ۶۰۰ پیوند كبد انجام می گردد.
هاشمی اظهار داشت: در مدت ۴۰ سال، از جنگ تحمیلی تا تحریم هایی كه انجام شد، مشكلات زیادی برای ما به وجود آمد كه بالاتر از ظلم بود؛ چراكه با رفتارهای غیرانسانی خواستند، جلوی پیشرفت كشور را بگیرند. افتخار می كنم كه جزو جامعه پزشكی هستم، زیرا خیلی از پزشكان با هزینه شخصی رفتند و در صحنه های بین المللی آموزش دیدند و رقابت كردند و امروزه یكی از سرمایه های ملی و اجتماعی ما محسوب می شوند.
وی ادامه داد: در حوزه های پیشرفته پزشكی وضعیت بسیار مناسبی داریم و سال هاست كه نیازی به اعزام بیمار به خارج از كشور احساس نمی گردد و حتی خیلی از ایرانی های مقیم خارج برای درمان به ایران می آیند و كسی كه به خاطر حفظ جان و درمان به ایران می آید، بطور قطع به پزشكان ایرانی اعتماد دارد. اعتماد به پزشكان ایرانی در طول زمان به دست آمده و این اعتماد، بالاترین افتخار، سرمایه و ارزش جامعه پزشكی است كه باید از آن پاسداری شود.
وزیر بهداشت همینطور درباره تخت های بیمارستانی اظهار داشت: هم اكنون ۱۲۶ هزار تخت بیمارستانی داریم و ۷۰ هزار تخت هم كم داریم. در دولت یازدهم ۲۴ هزار تخت افزوده شد كه اقدام بزرگی بود. دو میلیون و ۸۰۰ هزار مترمربع فضای بیمارستانی را نوسازی كردیم، شش هزار مطب بوجود آمد و ۱۲۱ اورژانس بیمارستانی توسعه پیدا كرد، همینطور تخت های ویژه به دو برابر افزایش پیدا كرد، اما هنوز هم با استانداردها فاصله داریم. در كلانشهری مثل تهران و حاشیه آن، كمبودهایی وجود دارد كه البته دولت كمك می نماید و در حاشیه شهرها در حال ساخت بیمارستان است.
وی ادامه داد: در دولت یازدهم، مناطق مرزی و شهرهای محروم را هدف گذاری كردیم و درحال حاصر باید پروژه ها را به سمت شهرهایی كه محروم تر هستند، سوق دهیم. به طوركلی شرایط متوسط است و باید دولت و مجلس اعتباراتی را اختصاص دهند كه این كمبودها را در بازه زمانی ۱۰ ساله جبران نماییم. مردم هم نباید از دولت توقع داشته باشند كه تمام اقدامات را انجام دهد، بلكه در این زمینه باید بخش خصوصی و بیمه های تجاری هم وارد شوند و سرمایه گزاری نموده و از بخش سلامت حمایت كنند.
وزیر بهداشت اضافه كرد: از طرفی باید حق بیمه متناسب با درآمد مردم باشد و تمام سازوكارهایی كه جامعه بشری سود برده تا از مردم از نظر مالی حمایت بیشتری شود، الگوبرداری نماییم. خوشبختانه مجلس و دولت تابحال از طرح تحول سلامت مراقبت كردند و ازین پس هم چنین خواهد بود، به خصوص در بسته شدن بودجه سلامت كه در ایام آینده در مجلس اتفاق می افتد.
وی اظهار داشت: دانش سلول های بنیادی در تمام دنیا مرحله نوزادی خویش را طی می كند و در این زمینه امیدواری های زیادی وجود دارد، اما باید از تبلیغات اغواكننده پرهیز كرد. در پژوهشگاه رویان و دانشگاه های علوم پزشكی كشور بنیان آن گذاشته شده و در این زمینه كار می گردد.
وزیر بهداشت درباره اقتصاد مقاومتی در حوزه سلامت اظهار داشت: توجه به اقتصاد مقاومتی در حوزه سلامت، اگر بیشتر از حوزه های دیگر نباشد، كمتر نیست. امروز در زمینه نیروی انسانی هیچ نیازی به خارج از كشور نداریم. پیشرفت در حوزه دارو، تجهیزات و اجرای طرح تحول سلامت هم در جهت اقتصاد مقاومتی بوده است؛ چراكه بالغ بر ۲۵۰۰ میلیارد تومان از شركت های دانش بنیان خرید شد و در این شركت ها و محصولات شان شكوفایی به وجود آمد و محصولات آنها به بازارهای بین المللی عرضه شد. در زمینه پژوهش هم در منطقه رتبه اول و در جهان رتبه ۱۶ را داریم. تعداد دانشمندان یك درصد برتر كشور، ۴ برابر كشور عربستان و ۲ برابر كشور تركیه است. در زمینه آموزش هم كارهای زیادی صورت گرفته است، زیرا آموزش قلب كار ما است.



1396/11/22
17:05:37
5.0 / 5
4848
تگهای خبر: بهداشت , بیماری , بیمه , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۳
آرایش عروس
aroosmakeup.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آرایش عروس محفوظ است

آرایش عروس

آرایشگاه عروس